Redactia.ro
Home » Știri » Militarii ucraineni, primiți cu urale, lacrimi și mâncare într-un sat eliberat din Cernihiv: „Pe voi vă așteptam!”

Militarii ucraineni, primiți cu urale, lacrimi și mâncare într-un sat eliberat din Cernihiv: „Pe voi vă așteptam!”

Militarii ucraineni au recâștigat satul Nova Basan din regiunea Cernihiv. Stau mărturie imagini devenite virale pe rețelele de socializare, care arată cum trupele sunt primite de locuitorii emoționați.

O înregistrare video filmată în satul Nova Basan arată cum sunt întâmpinați militarii ucraineni de localnici emoționați, în timp ce trec pe o stradă din comună.

Militarii ucraineni, primiți urale, lacrimi și mâncare într-un sat eliberat din Cernihiv: „Pe voi vă așteptam!”

Mai multe sate din zona Cernihiv au fost eliberate de armata ucraineană, printre care și Nova Basan, după săptămâni de ocupație rusă.

Oamenii de acolo i-au întâmpinat pe militarii ucraineni ca pe niște adevărați eroi. I-au primit cu urale, încurajări și chiar lacrimi în ochi. Mai mult, le-au oferit mâncare, potrivit imaginilor care au făcut înconjurul lumii.

În regiunea Cernihiv, locuitorii uneia dintre așezările din care ocupanții ruși au fost alungați s-au întâlnit cu Forțele Armate ale Ucrainei cu mare recunoștință. Le-au oferit soldaților bunătăți. „Cât v-am așteptat!”, i-a spus emoționat unul dintre localnici unui soldat, oferindu-le apoi militarilor mâncare. Alți rezidenți i-au invitat la masă.

Ministerul Apărării: „Armata rusă a fugit”

Imaginile vin în contextul în care armata ucraineană a anunțat în ultimele zile eliberarea mai multor localități mici la est de Harkiv, lângă Mariupol sau Sumî, alte orașe atacate de forțele armate ale Rusiei încă din primele zile ale războiului.

Ministerul ucrainean al Apărării a anunțat sâmbăta trecută și recucerirea orașului Trostianeț din nord-estul ucrainei, cu o populație de aproximativ 20.000 de locuitori înainte de invazia rusească.

„Armata rusă a fugit din Trostianeț, lăsând în urmă arme, echipamente și muniție”, potrivit declarației Ministerului Apărării, care a publicat fotografii care arată soldați și civili ucraineni printre clădirile puternic avariate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: