Redactia.ro
Home » Știri » Ministerul Educației a publicat chestionarul pentru vaccinarea elevilor. Cum arată

Ministerul Educației a publicat chestionarul pentru vaccinarea elevilor. Cum arată

Situația epidemiologică de la acest moment nu este una atât de îmbucurătoare, ba chiar dimpotrivă. Autoritățile au declarat în nenumărate rânduri că singura soluție prin care putem ține virusul sub control este vaccinarea. De vineri, 24 septembrie, părinții vor primi un chestionar lansat de Ministerul Educației, prin care își vor exprima acordul sau dezacordul cu privire la vaccinarea celor mici.

Cum arată chestionarul lansat de Ministerul Educației

Începând de vineri, 24 septembrie, părinții elevilor din România vor primi un chestionar emis de Ministerul Educației prin care să-și dea acordul în ceea ce privește vaccinarea celor mici. Desigur acesta lucru nu este obligatoriu, iar aceștia pot refuza vaccinarea celor mici.

Persoana desemnată pentru protecția sanitară la nivelul unității de învățământ va transmite direcțiilor de sănătate publică chestionarele completate de către părinți/tutori legali.”, a transmis Ministerul Educației, Sorin Câmpeanu.


Ce spune Ministrul Educației despre chestionarul de vaccinare

În urmă cu ceva timp, Ministrul Sănătății Sorin Câmpeanua fost cel care a făcut anunțul despre chestionarul pentru vaccinarea elevilor. Acesta a precizat că în cazurile în care părinții sunt de acord în acel formular, aceștia vor trebui să atașeze și un acod informat, exprimat în scris, în prezența părintelui sau a tutorelui legal. Formularele trimise părinților pot fi transmise și în format electronic și nu necesită asumare prin semnătură.

Pentru copiii a căror părinți au fost de acord cu imunizarea, aceștia vor putea fi vaccinați impotriva SARS-CoV-2 de către echipe mobile de vaccinare în școli de către Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) și direcțiile de sănătate publică.

Vor fi trei rubrici: doresc să vaccinez copilul, nu doresc să vaccinez copilul, sunt indecis. Se vor centraliza răspunsurile pozitive. Dacă sunt, spre exemplu, 50-60 de răspunsuri într-o şcoală pozitive, există disponibilitate din partea colonelului Valeriu Gheorghiţă de a organiza echipe mobile de vaccinare care să meargă în şcoli şi care să îşi poată planifica şi resursa umană şi numărul de doze necesare pe baza răspunsurilor care vor fi furnizate.„, a transmis Sorin Câmpeanu în urmă cu ceva timp.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini