Redactia.ro
Home » Știri » Ministerul Sănătății impune o nouă măsură elevilor și profesorilor. Ce vor fi nevoiți să facă în sălile de curs

Ministerul Sănătății impune o nouă măsură elevilor și profesorilor. Ce vor fi nevoiți să facă în sălile de curs

După ce Guvernul a decis ca elevii să se întoarcă în băncile școlilor, astăzi s-au anunțat condițiile în care aceștia urmează să-și desfășoare cursurile. În timp ce profesorii și-au putut relua activitatea doar după ce s-au vaccinat cu ambele doze, copiilor nu le-a putut fi impusă această măsură. Astfel, ei urmează să fie testați regulat, iar Ministerul Sănătății a explicat exact cum se va întâmpla acest lucru.

Situația epidemiologică gravă din România a impus noi măsuri și restricții pentru populație, în speranța că numărul celor infectați va putea fi în acest fel controlat. Pe lângă măsurile stabilite la nivelul întregii țări, printre care purtarea măștii obligatorie în spațiile publice și accesul permis în diferite instituții doar în urma prezentării Certificatului Verde, au fost vizate și școlile din țara noastră.

Ministerul Sănătății impune o nouă măsură elevilor și profesorilor

În primă instanță, acestea au fost închise timp de 2 săptămâni, perioadă în care Guvernul a luat deciziile necesare pentru desfășurarea orelor de curs în deplină siguranță. Cadrele didactice și-au putut relua activitatea doar după ce s-au vaccinat, iar acum cei vizați sunt elevii.

Chiar dacă vaccinul nu este necesar în rândul celor mici, aceștia urmează să fie testați regulat, în prima și a patra zi a săptămânii. Se vor folosi teste antigen de salivă, care conform declarațiilor oficialilor sunt foarte ușor de făcut, chiar și la un nivel atât de mare. Cei care vor face aceste teste sunt chiar profesorii, iar rezultatele vor fi ulterior transmise mai departe și vor fi confirmate de un test RT-PCR, în cazul infectării unuia dintre elevi.

„Testarea elevilor cu teste antigenice rapide din salivă se va realiza în prima şi în a 4-a zi lucrătoare a săptămânii. La nivelul fiecărei unităţi de învăţământ se va organiza procesul de testare. Testarea se va efectua în sala de clasă/grupă, de către cadrul medical/persoanele desemnate din cadrul unităţii de învăţământ, la începutul orelor de program. Testarea propriu-zisă este simplă şi uşor de executat, fără a necesita cunoştinţe medicale de specialitate”, a transmis Ministerul Sănătății.

Profesorii vor fi instruiți corespunzător

Ministerul Sănătății a mai precizat că pentru buna desfășurare a testării elevilor pentru Covid-19, profesorii vor fi instruiți corespunzător. Astfel, se dorește ca școlile să-și reia activitatea în parametrii normali, fără să fie nevoie ca orele să se desfășoare în format online.

„De asemenea, direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti vor coordona din punct de vedere metodologic, în colaborare cu inspectoratele şcolare judeţene/Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, testarea pentru diagnosticarea infecţiei cu SARS-CoV-2 a elevilor în unităţile de învăţământ şi vor asigura instruirea cadrelor medicale şi a persoanelor desemnate din unităţile de învăţământ privind modalitatea de utilizare a testelor antigen de salivă”, a mai precizat Ministerul Sănătății.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: