Redactia.ro
Home » Știri » Ministrul Agriculturii intervine în scandalul prețurilor: „Nu cred că se vor retrage produsele de pe raft pentru că ele sunt cerute de consumatori”

Ministrul Agriculturii intervine în scandalul prețurilor: „Nu cred că se vor retrage produsele de pe raft pentru că ele sunt cerute de consumatori”

Ministrul Agriculturii, Petre Dea, intervine public după ce un lanț cunoscut de hipermarketuri a anunțat că vor dispărea de la raft produsele scumpite. Politicianul este convins că acest demers nu se va concretiza. Iată toate detaliile!

Petre Dea: „Nu cred că se vor retrage produsele”

Petre Dea este convins de faptul că hipermarketurile nu vor scoate de la raft produsele extrem de solicitate de români, în urma scumpirilor:

„Nu cred că se vor retrage produsele de pe raft pentru că ele sunt cerute de consumatori. Evident că sunt o serie de interpretări. Trebuie să fim liniștiți din acest punct de vedere pentru că producția există în România şi trebuie să se valorifice. Dacă nu se valorifică de acest lanț se va valorifica de un altul”, a spus Petre Daea, ministrul Agriculturii, în emisiunea „News Magazine” de la Antena 3.

Petre Dea: „Producția există şi ea trebuie valorificată”

Petre Dea susține că nu există motive pentru scumpirea alimentelor:

„Preţul produselor s-a stabilizat. La produsul de lapte există situaţii mai delicate, dat fiind faptul că seceta a pus la grea încercare pe fermierii români care trebuie să alimenteze cu furaje fermele.

Nu există elementele obiective care să determine o creştere atât de mare”, a explicat acesta în cadrul aceleași emisiuni.

Petre Dea: „Eu nu mă duc cu coșul la supermarket”

Ministrul Agriculturii mai susține faptul că fermierii vor beneficia de mai multe programe de sprijin în perioada aceasta:

„Eu nu mă duc cu coșul la supermarket. Nu îmi fac coșul zilnic, dar îmi fac nevoia de aprovizionare pentru fiecare moment. (…)

Piaţa va regla acest joc al momentului. Sunt reţele suficiente care să distribuie produsele. Avem programe în planul naţional strategic pentru a ne putea aproviziona în România cu produsele pe care le facem şi suntem pe drumul cel bun”, a concluzionat acesta pentru sursa citată.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: