Redactia.ro
Home » Știri » Ministrul Energiei intenționează să-i premieze pe românii care consumă mai puțină energie

Ministrul Energiei intenționează să-i premieze pe românii care consumă mai puțină energie

În Guvern se poartă discuții despre cum ar putea fi bonificați românii care fac economie la curent. Este drept că până acum nu au găsit o soluție, însă discuțiile se poartă în continuare.

Vestea a fost dată de către ministrul Energiei, Virgil Popescu în cadrul briefingului de la finalul şedinţei de Guvern, miercuri.

„Ne gândim, şi premierul a spus, ne gândim şi la o modalitate de a-i bonifica pe cei care doresc să facă acest lucru. Şi vrem să venim nu numai cu „trebuie să plătească mai mult dacă consumă mai mult” ci şi dacă cumva economisesc să câştige ceva. Şi ne gândim să îmbinăm aceste două lucruri. Nu mă întrebaţi cum va fi, pentru că gândim acest mecanism cum ar trebui să fie în aşa fel încât să fie şi stimulativ, pentru că ne dorim efectiv ca oamenii să rămână cu mai mulţi bani în buzunar”, a spus ministrul, potrivit Agerpres.

Totodată, nu sunt uitate companiile care au nevoie de energie pentru a rezista și produce produse de care avem nevoie în continuare.

„Mi-aş dori foarte multe industrii să fie prinse în această ordonanţă, aşa cum era şi înainte. Şi Ministerul Energiei să ştiţi că nu se va opune niciodată de a proteja mai mult, o plajă mai largă de industrii şi o plajă mai largă de populaţie. Trebuie să discutăm şi cu Ministerul Economiei, şi cu Ministerul de Finanţe, pentru că nu noi suntem cei care spunem ce industrii trebuie să intre. Ordonanţa a fost creată exact pe ce s-a hotărât în Coaliţia de guvernare”, a explicat Virgil Popescu.

O altă categorie de persoane vizată în discuții a fost cea a bolnavilor cu aparate medicale. S-au solicitat situații clare ale celor în această ipostază. Cel mai probabil, oamenii vor primi vouchere nominale.

„Pentru bolnavii cu aparate medicale, l-am văzut şi astăzi pe domnul prim-ministru că în şedinţa de Guvern a solicitat exact la cei care sunt în drept să ne spună câţi bolnavi sunt care au aparate medicale, unde sunt, pentru că e normal să fie înregistraţi, pentru că normal trebuie ajutaţi. E logic că trebuie ajutaţi şi trebuie ajutaţi punctual. Ei pot fi ajutaţi prin această ordonanţă sau punctual prin, de exemplu, prin vouchere direct ţintite către persoanele respective”, a precizat Popescu.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: