Redactia.ro
Home » Știri » Ministrul Muncii a făcut anunțul oficial: în 2022, salariul minim pe economie va fi majorat

Ministrul Muncii a făcut anunțul oficial: în 2022, salariul minim pe economie va fi majorat

Criza de pe piața muncii din România devine tot mai gravă, iar necesitatea unor măsuri care să asigure un trai decent populației nu mai poate fi ignorată. După ce în decursul zilei de ieri, USR a propus ca salariul minim pe economie să fie scutit de taxe, Raluca Turcan a anunțat azi o majorare a veniturilor din România. Mai exact, s-a anunțat că acesta va înregistra în anul 2022 o mărire de 10%.

România se numără printre țările cu cele mai mici salarii din Europa, în ciuda faptului că locurile de muncă vacante nu reprezintă o problemă. În timp ce multe firme sunt nevoite să-și acopere necesarul de angajați cu forță de muncă din afara, românii optează să lucreze în alte țări, unde veniturile sunt mai mari.

Salariile mici, principalul motiv pentru care românii pleacă la muncă în străinătate

Situația nu mai poate fi ignorată, iar Ministrul Muncii, a adresat acest subiect în decursul zilei de astăzi. A vorbit despre salariile din țara noastră, dar și despre motivele pentru care românii aleg să muncească peste hotare. Motivul principal, după cum a recunoscut chiar Raluca Turcan, este reprezentat de veniturile mici, care nu acoperă nevoile materiale ale oamenilor.

„Românii preferă să plece în străinătate, într-o piaţă a muncii liberă, cu joburi mai bine plătite de foarte multe ori în străinătate şi aleg să plece în loc să caute un loc de muncă în ţară. În România sunt locuri de muncă, dar pentru a le ţinti avem nevoie de calificare şi de formare mult mai aplicate şi de asemenea de o interacţiune pe care încercăm să o simplificăm între angajaţi şi angajatori. Dar nu mai puţin important este şi nivelul de salarizare pe care putem să-l asigurăm în România, pentru că motivul real pentru care românii aleg să plece de multe ori în străinătate este cel care ţine de nivelul veniturilor”, a afirmat Raluca Turcan.

Cați bani vor primi românii în 2022 după majorare

Astfel, în ultimele luni, s-au luat demersurile necesare pentru majorarea salariului minim pe economie. În 2022, acesta va înregistra o creștere de 10%, ceea ce înseamnă un venit de 2.550 de lei brut.

Ministrul a ținut pe această cale să le mulțumească și angajatorilor, care au fost de acord cu această majorare, care va fi un efort suplimentar pentru ei.

„De aceea am iniţiat dezbaterea din timp a procedurii de majorare a salariului minim pe economie, şi aici vă mulţumesc dumneavoastră, celor din Consiliul Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, că ne-aţi fost parteneri. […] Dar cu toate acestea, într-un acord comun, am agreat ca de la începutul lui 1 ianuarie salariul minim să crească la un nivel de 2.550 de lei, cu o majorare a de 10% pe net, ceea ce pentru mulţi angajatori poate să reprezinte un efort greu de susţinut, şi pentru asta eu vă mulţumesc, în calitate de ministru al Muncii, că aţi acceptat un strigăt de ajutor care până la urmă şi noi ca autorităţi, dar şi dumneavoastră ca angajatori, l-aţi primit din partea celor care lucrează pentru dumneavoastră”, a spus Turcan.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: