Redactia.ro
Home » Știri » Ministrul Muncii, anunț de ultimă oră! Va avea loc o nouă majorare a salariului minim. Cu cât vor crește veniturile românilor

Ministrul Muncii, anunț de ultimă oră! Va avea loc o nouă majorare a salariului minim. Cu cât vor crește veniturile românilor

Ministrul Muncii, anunț de ultimă oră! Va avea loc o nouă majorare a salariului minim. Cu cât vor crește veniturile românilor

Ministrul Muncii, anunț de ultimă oră! Va avea loc o nouă majorare a salariului minim. Iată cu cât vor crește veniturile românilor!

Marius Budăi promite o nouă majorare a salariului minim

Ministrul Muncii, Marius Budăi a vorbit public despre posibilitatea creşterii salariului minim, de la data de 1 iunie. Peste șapte milioane de români ar urma să se bucure de această majorare!

Ministrul susține că PSD dorește majorarea salariului minim pe economie și că ar putea intra în vigoare odată cu punerea în funcția de premier al României a lui Marcel Ciolacu. Majorarea le-ar putea aduce în plus românilor la salariu 500 de lei:

„Eu nu pot să spun, astăzi, o dată la care vom majora salariul minim. Da, da, PSD susține majorarea salariului minim, însă nu va fi o majorare peste noapte, nu vom dezechilibra economia.

Nu vom lua nicio decizie până nu vom discuta cu mediul de afaceri, inclusiv în discuțiile cu domnul comisar pe muncă din prezențele pe care le-am avut la Bruxelles, în toate comisiile, am susținut această directivă și practic și o măsură de protecție socială pentru cetățeni.

Trebuie să avem această majorare a salariului, că va fi la jumătatea anului că va fi la 1 ianuarie anul 2024 însă cu siguranță nu va fi o măsură impusă sau introdusă peste noapte”, a afirmat Marius Budăi la Antena 3 CNN.

Salariile românilor au crescut de la 1 ianuarie 2023

Conform unui comunicat al Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, salariul minim brut pe ţară garantat în plată a crescut cu 17,6%, ceea ce în valoare absolută înseamnă 450 de lei, iar în valoare netă salariul se va situa la suma de de 1.863 lei. angajații primesc în mână cu doar 374 de lei mai mult la salariu. Din această sumă 200 de lei vor fi netaxați de stat:

„Stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată pentru anul 2023 s-a făcut prin negociere şi acordul comun al Guvernului, reprezentanţilor patronatelor şi sindicatelor, în cadrul şedinţei Consiliului Naţional Tripartit. De majorarea salariului de bază minim de 3.000 de lei vor beneficia 2.181.134 de salariaţi”, a precizat ministrul Muncii.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: