Redactia.ro
Home » Știri » Ministrul Muncii anunţă ce pensii vor creşte și de când: „Ar fi o creştere cu 50 de lei”

Ministrul Muncii anunţă ce pensii vor creşte și de când: „Ar fi o creştere cu 50 de lei”

Ce se întâmplă cu pensiile românilor care au lucrat în grupa I sau grupa a II-a de muncă. Anunțul făcut de Marius Budăi

Marius Budăi, ministrul Muncii, a anunţat că Guvernul ia în calcul ca anumite pensii să nu mai fie impozitate cu 10%. Creșterea ar ajunge la suma de 50 de lei. Iată de când!

Marius Budăi, ministrul Muncii: „Ar fi o creştere cu 50 de lei”

„Până acum nu plătea impozit până la 2.000 de lei. Eu vă spun că noi suntem acum în analiză, oricare va fi pragul, deci este vorba de diferență. Să mergem pe exemplu dumneavoastră.

Este vorba de diferența de 500 de lei care era impozitată. Nu se impozitau cei 2.000 de lei și se impozita doar diferența de după 2.000 de lei. Deci ar fi o creştere cu 50 de lei.

Preşedintele Marcel Ciolacu a anunţat foarte clar că suntem în costrucţia unor alte măsuri de natură economică dar şi socială.

Nu vreau să arunc acum niciun prag în discuţie, pentru că nu avem nimic final şi atunci nu vrem să dăm speranţe oamenilor. Ceea ce pot să vă spun foarte clar este că luăm în calcul orice variantă care poate să vină, să fie bună şi să vină în sprijinul cetăţenilor, dar nici să nu dezechilibrăm economia.

Trebuie să luăm şi măsuri economice şi atunci lucrăm în paralel pentru rectificarea bugetară şi conturăm bugetul pentru anul 2023″, a anunţat Marius Budăi, pentru Antena 3.

Marius Budăi, ministrul Muncii: „Cred că va fi de la 1 ianuarie”

Pentru a înțelege mai bine se ia exemplul:

„Un pensionar care încasează 3.000 de lei, dacă nu se va mai impozita diferenţa de la 2.000 de lei până la 3.000 de lei, înseamnă că ar putea să aibă o creştere a pensiei de 100 de lei, deoarece impozitul pe venit este de 10%”, relatează aceeași sursă. 

„Dacă ne luăm după aceste exemplu, da, însă nu vreau să arunc eu, în comunicarea publică a ţării astfel de praguri, pentru că nu este luată nicio decizie, nici la Minister Muncii, nici la Ministerul de Finanţe şi nici în coaliţie, şi atunci vom anunţa care sunt măsurile pe care le implementăm, fie acum din toamnă, fie odată cu implementarea bugetului pe anul 2023.

Este foarte greu să modifici fiscal, în timpul anului, când mai ai o construcţie bugetară. Cred că va fi de la 1 ianuarie acestă măsură cu ridicarea pragului, dar o discutăm în coaliţie şi luăm decizia acolo. Vedem ce alte măsuri trebuie să implementăm în continuare”, a precizat ministrul Muncii pentru sursa citată anterior. 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: