Redactia.ro
Home » Home » Ministrul Muncii și Protecției Sociale a făcut anunțul: românii ar putea avea o minivacanță de 1 Decembrie

Ministrul Muncii și Protecției Sociale a făcut anunțul: românii ar putea avea o minivacanță de 1 Decembrie

GALERIE FOTO (2) românii ar putea avea o minivacanță de 1 Decembrie

Veste bună pentru românii de pretutindeni. Finalul lunii noiembrie le-ar putea aduce o vacanță de câteva zile salariaților care lucrează pentru stat, dacă propunerea ministrului Muncii și Protecției sociale va fi acceptată. Raluca Turcan își dorește ca pe lângă cele două zile libere stabilite în acest moment, 30 noiembrie și 1 decembrie, românii să aibă parte și de 29 noiembrie liber. Decizia nu a fost încă luată, însă cel mai probabil totul va fi stabilit cu exactitate în zilele ce urmează.

Conform legislației în vigoare, România are 15 sărbători legale, zile în care angajații au liber de la muncă și se pot bucura de câteva momente de relaxare alături de familie și cei dragi. Printre acestea se numără și 30 noiembrie ( Sf.Andrei) și 1 decembrie ( Ziua Națională a României), care urmează să se sărbătorească în aproximativ două săptămâni.

Românii ar putea avea o minivacanță de 1 Decembrie

Anul acesta aceste zile pică într-o zi de marți, respectiv de miercuri, așa că Raluca Turcan, ministrul Muncii și Protecției Sociale a venit cu o propunere care au putea asigura o minivacanță românilor. Mai exact, se dorește ca ziua de 29 noiembrie, care pică luni, să fie declarată ca fiind zi liberă de la stat. Astfel, bugetarii ar avea parte de o minivacanţă de cinci zile, în perioada 27 noiembrie – 1 decembrie inclusiv.

„Având în vedere că zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie sunt zile libere stabilite prin Codul Muncii și că în acest an cele 2 zile pică în zilele de marți și miercuri, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a transmis în avizare externă proiectul de HG pentru ca ziua de luni, 29 noiembrie 2021, să fie nelucrătoare”, se arată într-un comunicat al Ministerului Muncii.

Propunerea este încă analizată de minister și de premierul Florin Cîțu, așa că până în acest moment nu există o decizie oficială în această privință. În cazul în care se decide ca propunerea Ralucăi Turcan să fie aprobată, hotărârea va fi transmisă populației prin intermediul canalelor oficiale ale autorităților.

Ce alte zile libere vor mai avea românii în 2021

Cei care nu au timp să își organizeze o vacanță în aceste zile nu trebuie să-și facă griji, deoarece legislația mai prevede câteva zile libere până la finalul anului 2021. Acestea sunt reprezentate de 25 și 26 decembrie, Crăciunul și a doua zi de Crăciun.

Din păcate, aceste zile pică în weekend, așa că situația nu vine în ajutorul acelora care aveau oricum aceste zile libere conform programului de la muncă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: