Redactia.ro
Home » Știri » Ministrul Sănătății a anunțat că starea de alertă va fi prelungită. Pacienții asimptomatici vor sta internați 48 de ore în spital

Ministrul Sănătății a anunțat că starea de alertă va fi prelungită. Pacienții asimptomatici vor sta internați 48 de ore în spital

STARE DE ALERTĂ

Nelu Tătaru a afirmat, luni seara, că starea de alertă va fi prleungită atât timp cât va fi nevoie.

Totodată, ministrul sănătății a precizat că pacienții aimptomatici vor fi internați timp de 48 ore, după care vor fi izolați la domiciliu, timp de 14 zile.

Starea de alertă, prelungită. Cât timp va dura aceasta?

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a precizat în timpul ședinței a Senatului că starea de alertă va fi prelungită.

Întrebat cât va dura aceasta, Nelu Tătaru a subliniat că “atât timp cat va fi nevoie să avem o siguranță pentru cetățenii României“.

Referitor la persoanele infectate cu coronavirus, dar asimptomatice, ministrul a declarat că acestea vor fi internate 48 de ore în spital, apoi vor fi izolați la domiciliu, timp de 14 zile.

Fiecare pacient își va face o evaluare clinică, biologică, paraclinică, radiologică și medicul curant va avea și posibilitatea să-și susțină diagnosticul pe care îl pune la un momentul dat. După maxim 48 de ore, cei asimptomatici pot merge la domiciliu, cu izolare până la 14 zile, dacă mă refer la Covid. Pentru cei simptomatici, în funcție de simptome, se va decide prelungirea internării până la vindecare sau până devine asimptomatic”, a spus Nelu Tătaru.

Ce se va întâmpla cu legea carantinei?

De mai multe zile, Legea carantinei este dezbătută în Parlament, iar în lipsa unor norme legislative, pacienții infectați cu noul coronavirus nu pot fi internați.

Marți seara, comisia juridică a Senatului a reluat dezbaterea pe articole a proiectului privind carantinarea și izolarea, după șase ore de discuții tehnice informale pe texte cu ministrul sănătății.

Conform ministrului sănătății, cei infectați cu coronavirus simptomatici vor rămâne în spitale până se vor vindeca, cu condiția ca în cazul în care sunt externați mai devreme de 14 zile, să respecte izolarea până la 14 zile.

Persoanele care și-au făcut testul COVID-19 și nu au primit rezultatul, trebuie să stea acasă până vor afla dacă sunt sau nu infectați.

Persoanele care nu respectă izolare, vor primi sancțiuni, specificate în legea 54. În ceea ce privește întoarcerea românilor din zone roșii, aceștia vor intra imediat în carantină obligatorie acasă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: