Redactia.ro
Home » Homepage » „Misoginism nesimțit”. Mai multe femei din București au primit note pe stradă, în campania de imagine a unei pizzerii. Despre ce e vorba

„Misoginism nesimțit”. Mai multe femei din București au primit note pe stradă, în campania de imagine a unei pizzerii. Despre ce e vorba

„Misoginism nesimțit”. Mai multe femei din București ar fi primit note pe stradă, în campania de imagine a unei pizzerii. Despre ce e vorba

Mai multe femei ar fi primit note pe stradă de la unii bărbați, angajați ai localului, o pizzerie din centrul Bucureștiului. Iată ce s-a întâmplat și cum au reacționat Internauții, care vor să boicoteze pizzeria.

„Misoginism nesimțit”. Mai multe femei ar fi primit note pe stradă, în campania de imagine a unei pizzerii. Despre ce e vorba

Câțiva bărbați, angajați ai unei pizzerii din centrul Bucureștiului, ar fi dat note unor femei care au trecut prin fața localului respectiv, în funcție de aspectul fizic al acestora. În imagini, se observă notele angajaților pentru ele, de „10”, „10+”, scrise pe foi albe, pe care le țin în mână.

Situația este văzută ca fiind revoltătoare și s-a răspândit cu rapiditate în mediul online după ce o utilizatoare Facebook, Oana Maria Zaharia, a relatat-o pe rețeaua de socializare. Ea a primit fotografiile de la o femeie care ar fi fost în acea situație.

„Bună ziua, prieteni! Mi-aș dori să nu fiu iar nevoită să fac o postare prin care să atrag atenția la misoginismul nesimțit din România, dar nu se poate, pentru că la fiecare pas întâlnesc o situație care îmi confirmă că mai avem mult de lucru până vom ajunge o țară civilizată”.

„Așadar, zilele trecute mi-a scris o fată că a trecut pe lângă pizzeria Buoni E Bravi, aia șmecheră de la Rosetti, și a văzut că membrii personalului, împreună cu niște prieteni, le acordau note fetelor care treceau pe stradă. Fata care mi-a scris a trecut pe lângă ei împreună cu iubitul ei și a fost scutită de notele băieților, dar s-a simțit scârbită și umilită că asistă la așa ceva chiar pe bulevardul Carol, în centrul orașului. Din fericire, avem și dovada acestui eveniment, pentru că una dintre fetele care au fost notate le-a făcut poză băieților și a postat-o la story. Așa am reușit să identificăm că respectivii nu erau doar clienți, ci chiar membri ai personalului pizzeriei, după cum reiese din a doua fotografie, postată de pizzerie pe pagina de Instagram”.

„Ce pot să spun, e evident că pizzeria susține astfel de comportamente, deci nu mă aștept să facă ceva în această privință. Vouă, prieteni, vă cer să dați share, ca să ajungă postarea la cât mai multă lume, și vă recomand să nu călcați în pizzeria asta dacă sunteți persoane inteligente, progresiste, feministe și vă doriți o lume mai bună, în care femeile nu sunt notate pe stradă ca și cum ar fi niște mărfuri supuse privirii masculine. Eu una știu sigur că nu vreau să am vreodată de-a face cu acest local”, se arată în postare.


Peste o mie de oameni au reacționat, iar câteva sute au redistribuit postarea. Cineva a încercat să facă o glumă, oferind și el note angajaților.

„Cel mai din stânga ar fi de un 7,5 cu indulgență, restul nici nu sunt de notat…”, a scris un bărbat.

Pizzeria în cauză nu ar fi la primul incident, a mai menționat altcineva.

„Buoni E Bravi lovește din nou, după ce în 2019 scria pe tablă că nu tolerează cerșetorii, iar în 2020 certau oamenii că își cumpără mâncare de la supermarketuri cu patroni străini și nu de la ei. SUPERB”.

Oana Maria Zaharia, persoana care făcut publică situația, cere ca pizzeria să fie boicotată. La acest moment, nu există o reacție a patronilor legată de acest incident și de acuzațiile care sunt aduse angajaților lor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: