Redactia.ro
Home » Știri » Modificări majore la facturile la gaze! Regulile pe care trebuie să le respecte furnizorii

Modificări majore la facturile la gaze! Regulile pe care trebuie să le respecte furnizorii

factura gaze

Facturile de la gaze vor suferi modificări. Furnizorii de gaze vor avea obligația de a introduce informații suplimentare în facturi pentru a veni în ajutorul clienților.

Ce obligații au furnizorii de gaze

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul pentru promulgarea legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 130/2022 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 121/2014 privind eficienţa energetică.

Conform noii legi, furnizorii vor fi obligați să pună la dispoziţia clientului final informaţii privind consumurile anterioare facturate. În plus, furnizorii vor trebui să pună la dispoziţia clientului mai multe opţiuni privind modul de transmitere a facturilor şi a informaţiilor privind facturarea, printre care şi transmiterea pe cale electronică.

Clienții vor primi explicații clare, ușor de înțeles privind facturarea

Mai mult decât atât, furnizorii vor fi obligați să asigure clienților o explicaţie clară şi uşor de înţeles a modului de stabilire a sumelor de plată cuprinse în facturile la gaze, în special dacă facturile nu sunt bazate pe consumul real, cel care a fost stabilit în urma citirii contorului.

Conform legii aprobate de către Klaus Iohannis, furnizorii vor trebui să pună la dispoziţia clientului, cel puţin o dată pe an, într-o factură sau într-o anexă a acesteia, comparaţii între consumul actual de gaze naturale al consumatorului final şi consumul din anul anterior, de preferat sub formă grafică pentru a fi mai ușor de interpretat.

Alte obligații pe care le au furnizorii de gaze

Să nu perceapă plăti suplimentare pentru informaţiile solicitate de clienţii finali legate de facturile de gaze naturale

Să transmită, la cererea clienţilor finali, informaţiile privind costul actual şi cel estimat al gazelor naturale, în timp util şi într-un format uşor de înţeles, care să le permită acestora să compare diferite oferte pentru condiţii similare, se arată în textul legii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini