Redactia.ro
Home » Știri » Modul inedit în care 12 ucraineni i-au mulțumit unui român pentru că i-a primit la el în casă. La plecare, refugiații i-au lăsat un mesaj special

Modul inedit în care 12 ucraineni i-au mulțumit unui român pentru că i-a primit la el în casă. La plecare, refugiații i-au lăsat un mesaj special

GALERIE FOTO (2) Modul inedit în care 12 ucraineni i-au mulțumit unui român pentru că i-a primit la el în casă

Modul inedit în care 12 ucraineni i-au mulțumit unui român pentru că i-a primit la el în casă. Un român a primit 12 refugiați ucraineni în casa lui, iar la plecarea lor, a avut parte de o surpriză emoționantă. Bărbatul a cerut ajutorul internauților care știu limba ucraineană, pentru că refugiații i-au lăsat un mesaj scris pe o bacnotă.

Modul inedit în care 12 ucraineni i-au mulțumit unui român pentru că i-a primit la el în casă. La plecare, refugiații i-au lăsat un mesaj special

Războiul dintre Rusia și Ucraina a schimbat viețile a milioane de oameni. În ultimele șapte zile, în România au intrat peste 89.000 de ucraineni, care au fugit din calea războiului. Românii și autoritățile din țară s-au mobilizat și i-au ajutat pe toți cei care au venit din Ucraina. Este și cazul unui român care și-a deschis ușa casei pentru 12 refugiați ucraineni.

Chiar dacă le-a fost greu să comunice din cauza limbii, ucrainenii au încercat să-i mulțumească într-un mod inedit românului pentru faptul că i-a ajutat. La plecare, ei i-au lăsat acestuia o bancnotă ucraineană, pe care au scris un mesaj emoționant : „Tocmai a plecat de la noi o familie mare de 12 persoane. Se îndreaptă spre Polonia, respectiv Finlanda. Mai au mult de mers, săracii. Mulți copii mici. E extrem de real tot ce se întâmplă. Sentimentele sunt foarte intense. Deși comunicarea e destul de greoaie, totul e din priviri-ochii transmit tot. Au fost extrem de simțiți și recunoscători pentru găzduire. Ne-au lăsat un mesaj pe o bancnotă ucraineană-din inimioară bănuim că e de bine. Ne poate traduce cineva mesajul?”,”, a scris românul pe un grup destinat celor care ajută refugiații ucraineni.

Ce i-au scris refugiații ucraineni

Românul a rămas impresionat de modul în care refugiații i-au mulțumit. Reacțiile internauților nu au întârziat să apară. Cei care cunosc limba i-au tradus imediat românului mesajul transmis de ucrainenii pe care i-a găzduit: „Din partea familiei Urekin. Mulțumim!”, au scris refugiații pe bancnotă, alături de o inimioară desenată cu carioca.

Mesajul lasat de ucrainenii refugiati
Mesajul lasat de ucrainenii refugiati

Peste 89.000 de refugiați ucraineni au intrat pe teritoriul României până în prezent, iar jumătate vor să rămână la noi în țară, în timp ce alții vor pleca în alte țări. Autoritățile române au anunțat că persoanele care vin din Ucraina și primesc statutul de refugiat au aceleași drepturi ca și cetățenii români, mai puțin dreptul de vot și de a fi aleși în funcții publice, a declarat într-un interviu Bogdan Preda, consilier de integrare la Consiliul Național Româna pentru Refugiați.

De la izbucnirea războiului în Ucraina, România s-a dovedit a fi un mare prieten, nu doar vecin. Țara noastră are puncte de frontieră cu Ucraina în Satu Mare, Maramureș, Suceava, dar și cu Republica Moldova, prin care au intrat zeci de mii de ucraineni. Exodul ucrainean a declanșat o mobilizare umanitară, care le face refugiaților viața ceva mai ușoară. Tone de alimente, apă, îmbrăcăminte și produse de igienă au fost aduse la granițe de către oameni obișnuiți, voluntari și asociații. Cea mai tranzitată este Vama Siret din Suceava. Drumul este plin de maşini cu numere de Ucraina şi Republica Moldova.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: