Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Moș Crăciun, oprit în trafic chiar în prag de sărbători. A trecut sau nu de controlul rutier de rutină?

Moș Crăciun, oprit în trafic chiar în prag de sărbători. A trecut sau nu de controlul rutier de rutină?

GALERIE FOTO (2)

Înainte să ajungă cu darurile pentru copiii cuminți, Moș Crăciun a fost oprit în trafic pentru un control de rutină. Nu, nu este o glumă, ci este o poveste adevărată, care s-a întâmplat chiar în România. Bătrânul care împarte bucurie în noaptea dintre 24 și 25 decembrie a renunțat pentru puțin la sania trasă de reni și s-a urcat la volan. Dacă a trecut sau nu cu bine peste control, rămâne să aflăm.

În pragul sărbătorilor, Poliția Română se asigură că șoferii nu s-au lăsat prinși în spiritul sărbătorilor prea tare și că conduc în maximă siguranță. S-au efectuat controale în toată țara și nici măcar Moșul nu a scăpat necontrolat de organele de ordine.

Înainte să se urce în sania sa trasă de reni și să aducă bucurie copiiilor din toată lumea, Moșul a ales să-și facă ultimele drumuri cu mașina. A fost oprit în trafic pentru un control de rutină, iar doamna polițist de serviciu s-a asigurat că totul este în regulă.

Moș Crăciun, oprit în trafic chiar în prag de sărbători. A trecut sau nu de controlul rutier de rutină?

– Permisul de conducere, cartea de identitate și documentul de înmatriculare a “saniei”.

Până aici totul în regulă, Moșul a avut toate actele și au fost verificate cu succes. Același lucru s-a aplicat și pentru Inspecția tehnică periodică și asigurarea mașinii, care au fost efectuate la timp.

Înainte să fie lăsat să plece unde avea treabă, Moș Crăciun a mai avut de trecut un ultim test: cel de alcoolemie. După cum ne-am aștepta, bătrânul nu s-a oprit în drumul său și nu a consumat niciun fel de băutură, așa că rezultatul a fost 0.

În urma controlului, Poliția Rutiră a tras următoarea concluzie, după ce a analizat și starea vehiculului, care era încărcat cu cadouri pentru micuți:

– Vizibilitatea în “sania” încărcată – deși umplută până la refuz cu cadouri, luneta și gemurile laterale nu erau acoperite de acestea;
– Gradul de transparență a geamurilor laterale – în parametri legali;
– Documentele referitoare la bunurile transportate – la purtător, inclusiv cu scrisorile trimise de copii;
– Viteza – deși se grăbea, legală.

Având acestea în vedere, Moș Crăciun a fost lăsat să plece mai departe, iar MAI a dorit să împărtășească această experiență cu urmăritorii din mediul online. Mesajul final: toți șoferii ar trebui să fie ca acest moș, chiar dacă se grăbesc să cumpere cadouri sau sunt încântați să ajungă la o petrecere cu familia și prietenii.

„Vă asigurăm că nu a stat mult, deci are timp să ajungă la toți în această seară.
În concluzie: Fii ca Moș Crăciun!”, a fost mesajul MAI.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: