Redactia.ro
Home » Știri » Motivele pentru care ar trebui să ai un animal în casă dacă ai copil mic. Ce sfaturi au medicii

Motivele pentru care ar trebui să ai un animal în casă dacă ai copil mic. Ce sfaturi au medicii

În general, mulți părinți se feresc să aibă animale în casă dacă au și un copil mic. Totuși, avantajele deținerii unui animal de companie sunt consistente chiar pentru cei mici!

De ce ar trebui să ai un câine în casă dacă ai copil mic

Deși nu v-ați fi gândit la asta, specialiștii susțin că dacă aveți un copil mic este bine să aveți în casă și un câine sau o pisică. Mulți părinți se feresc de animale de frica bolilor pe care le-ar putea lua micuții. Se pare însă că un câine sau o pisică acasă ajută la educaţia imunitară timpurie a copiilor. Vă întrebați cum este posibil? Animalele vehiculează aşa numitele endotoxine, utile pentru sistemul imunitar uman.

Animalele de companie pot ajuta sistemul imunitar al celor mici

„Sunt toxine din interiorul bacteriilor care venite în contact cu sistemul imunitar care declanșează un răspuns benefic al sistemului imunitar. Este opus celui patologic din bolile alergice. E bine copiii să vină în contact cu animăluţe. Şi acesta din primul an de viaţă al copilului. Animăluțele sunt o parte din educaţia imunitară.”, a precizat la PRO Tv dr. Brânduşa Petruțescu, medic primar alergolog.

Conform cercetării efectuate la Universitatea Alberta din Statele Unite, condusă de Anita Kozyrskyj, epidemiolog pediatru și una dintre cercetătorii de marcă în studierea microbiomului, copiii din familii cu animale de companie — dintre care 70% erau câini — aveau un sistem imunitar mai puternic datorită microorganismelor care trăiesc în tractul digestiv.

Risc scăzut de astm pentru copiii care cresc alături de câini

Concluziile echipei lui Kozyrskyj, care a studiat testele efectuate pe mostre colectate de la copii, în cadrul studiului „Canadian Healthy Infant Longitudinal Development” realizat timp de două decenii, demonstrează o incidență mai mică a astmului în rândul copiilor care au crescut alături de câini.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: