Redactia.ro
Home » Stil de viață » Motivul ireal pentru care nu trebuie să îți usuci fața cu prosopul. Dermatologii interzic asta cu desăvârșire

Motivul ireal pentru care nu trebuie să îți usuci fața cu prosopul. Dermatologii interzic asta cu desăvârșire

GALERIE FOTO (2)

Pentru mulți dintre noi, obiceiul de a ne șterge fața cu un prosop după ce ne spălăm pare ceva firesc și obișnuit. Cu toate acestea, specialiștii în îngrijirea pielii avertizează că această practică aparent inofensivă poate să dăuneze mai mult decât să ajute sănătatea tenului nostru.

Din ce în ce mai multe persoane au parte de probleme cu pielea în momentul în care folosesc un prosop pentru a se șterge pe față. Acest lucru poate avea efecte de-a dreptul neplăcute. Așadar, ar trebui să luăm în considerare sfatul lor și să adoptăm o altă abordare în ceea ce privește uscarea feței.

De ce nu ar trebui să folosești prosopul pentru a-ți șterge fața

Printre principalele motive pentru care utilizarea unui prosop pentru a ne usca fața poate fi nocivă se numără sensibilitatea crescută a pielii în starea umedă. Fiind expusă la solicitări mecanice, pielea umedă devine vulnerabilă și poate suferi microleziuni în urma frecării viguroase cu prosopul. Aceste mici fisuri pot conduce la o scădere a nivelului de hidratare a tenului și la creșterea bacteriilor, ceea ce, în final, poate declanșa uscarea și iritația pielii.

În plus, utilizarea necorespunzătoare a prosopului poate contribui la îmbătrânirea prematură a pielii. Fibrele delicate ale epidermei pot fi întinse și deteriorate în timpul ștergerii puternice, ceea ce favorizează apariția ridurilor fine și a semnelor de îmbătrânire.

Reguli pentru persoanele cu ten sensibil

Pentru persoanele cu ten predispus la acnee și erupții cutanate, utilizarea unui prosop pentru uscare poate fi un factor declanșator al acestor probleme. Chiar dacă prosopul este folosit exclusiv pentru față, el poate transporta bacterii și murdărie care să agraveze afecțiunile existente sau să provoace apariția de noi coșuri și inflamații.

În aceste condiții, specialiștii în îngrijirea pielii recomandă utilizarea prosoapelor de hârtie ca alternativă. Cu toate acestea, și în acest caz, delicvența și blândețea trebuie să fie ghidurile noastre. Trebuie să evităm să ne frecăm fața cu mișcări bruște și să folosim șervețele uscate pentru a absorbi ușor excesul de apă de pe ten.

După ce am terminat procesul de uscare, este esențial să aplicăm cu grijă produsele noastre obișnuite de îngrijire a pielii. Astfel, vom menține un echilibru adecvat de hidratare și vom promova sănătatea tenului nostru.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: