Redactia.ro
Home » Știri » Motivul pentru care Volodimir Zelenski nu a evacuat cetățenii înaintea invaziei: „Refugiaţii ar fi blocat toate drumurile”

Motivul pentru care Volodimir Zelenski nu a evacuat cetățenii înaintea invaziei: „Refugiaţii ar fi blocat toate drumurile”

Motivul pentru care Volodimir Zelenski nu a evacuat cetățenii înaintea invaziei

Motivul pentru care Volodimir Zelenski nu și-a evacuat cetățenii înaintea invaziei. Războiul din Ucraina a izbucnit în noaptea de 24 februarie, după ce Vladimir Putin a anunțat printr-un video televizat că a ordonat o operațiunea militară specială. Mulți se întreabă de ce președintele ucrainean nu i-a prevenit pe cetățeni înaintea invaziei.

Motivul pentru care Volodimir Zelenski nu a evacuat cetățenii înaintea invaziei

Ucraina a fost invadată de soldații ruși pe 24 februarie, iar de atunci, atacuri, bombardamentele și rachetele sunt singurele zgomote pe care cetățenii ucraineni le aduc. Mii de civili s-au ascuns în buncăre, temându-se pentru viața lor. Din păcate, mii de civili continuă să își piardă viața, fiind uciși cu sânge rece de soldații ruși. Multă lume se întreabă de ce Volodimir Zelenski nu a prevenit populația înaintea invaziei.

Consilierul președintelui Zelenski, Oleksii Arestovici a declarat că, în cazul în care liderul de la Kiev ar fi făcut acest lucru, s-ar fi declanșat un val masiv de refugiați. Arestovici a spus că a fost un ultimatum din partea Rusiei abia în ziua invaziei. Inaintea atacului, rușii nu au pus niciun fel de condiții, operațiunea militară specială fiind planificată încă din decembrie 2020.

„Totul a fost planificat în proporţie de 98%. 26 decembrie 2021 a fost prima dată stabilită. Dar ei, pur şi simplu nu au fost pregătiţi atunci, nu au apucat. Din câte îmi amintesc, au amânat data pentru 18 ianuarie. Dar, din cauza sărbătorilor de iarnă, iarăşi nu reuşesc să fie gata. Apoi, amână pentru 12 sau 16 februarie, dar China le spune: „Nu ne încurcaţi, e Olimpiada!” Aşa că amână pe 21, 23, 24 dimineaţa, când atacă! Nu a existat niciun ultimatum înainte. Acesta a apărut la 14 ore după invazie. Au spus „Predaţi-vă!” Etc„, a spus Arestovici, potrivit antena 3.

De asemenea, Arestovici a declarat că Ucraina a fost pregătită în cazul unui posibil război, fiind pregătiți să introducă situația de urgență, chemând rezerviștii. Dar rușii nu au atacat pe 26 decembrie, motiv pentru care acest lucru a schimbat situația. „Noi am văzut că au în plan să atace la sfârşit de an. Noi ne-am pregătit pentru introducerea situaţiei de urgenţă şi a stării de război, am chemat rezerviştii. Dar ei amână data. Nu au atacat pe 26 decembrie. Totul se amână cu o lună. Să ţinem rezerviştii departe de familii, să-i plătim, să facem exerciţii timp de o lună…Analiştii noştri au considerat că nu o să facem faţă acestei situaţii din punct de vedere economic. Aşa că noi i-am lăsat acasă şi fix atunci Rusia ne-a atacat”.

„Refugiaţii ar fi blocat toate drumurile”

Oleksii Arestovici a mai spus că Volodimir Zelenski a ezitat să prevină populația, deoarece s-ar fi creat un val imens de refugiați, iar drumurile ar fi fost blocate. „Refugiaţii ar fi blocat toate drumurile. Ar fi fost 8-10-12 milioane de oameni. Aşa că armata nu ar fi putut trece spre zonele de apărare”, a mai spus declarat Oleksii Arestovici. Consilierului lui Volodimir Zelenski susține că era o situație benefică pentru ruși, având în vedere că în Ucraina sunt doar 50 de poduri.

Singura soluţie ar fi fost să trecem cu tancurile peste propriul popor, să tragem în oameni, ca să trecem podurile. Din toate calculele noastre, noi nu am fi rezistat în acest război dacă am fi spus dinainte că acest război va avea loc. Acum, avem 8,3 milioane de refugiaţi. După calculele noastre, ar fi fost 12-16 milioane. Ar fi fost o panică în masă, declanşată înainte de stare de război. Ar fi fost multe speculaţii, ţipete politice.Ar fi fost un haos care nu ne-ar fi permis să ne pregătim, să ne mobilizăm, să transferăm trupele, să ne aprovizionăm etc. A fost ales răul cel mai mic”, a declarat Arestovici.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: