Redactia.ro
Home » Știri » Nici nu s-a dechis bine sezonul estival, că prețurile au explodat, deja, pe litoral! Cât costă o ciorbă în Mamaia

Nici nu s-a dechis bine sezonul estival, că prețurile au explodat, deja, pe litoral! Cât costă o ciorbă în Mamaia

În weekend-ul de 1 mai, ca în fiecare an, turiștii au luat cu asalt litoralul românesc. Numai bine pentru proprietarii de restaurante, care s-au conformat rapid și au mărit prețurile cât ai zice „pește”! La un restaurant din stațiunea Mamaia, de exemplu, ”ciorba zilei” costă nici mai mult, nici mai puțin de 23 de lei.

Nici Vama Veche nu se lasă mai prejos când vine vorba de prețuri. Dacă în Mamaia dai 23 de lei pe o ciorbă, în Vamă dai 15 lei pe o bere.

Cât costă parcarea în Mamaia

Știm cu toții deja cât de scumpe sunt localurile și cazările din Mamaia, însă vei fi surprins să afli cât costă și parcarea acolo. Dacă vrei un sejur în stațiunea Mamaia, trebuie să știi că și pentru parcare trebuie să ai un buget generos pregătit.

În municipiul Constanța există un plan tarifar al parcărilor pe zone, stațiunea Mamaia situându-se în zona 0. Astfel, pentru o oră de parcare, va trebui să scoți din buzunar 4 lei, ceea ce înseamnă, la un calcul simplu, pentru 24 de ore de parcare va trebui să achiți 94 de lei.

Primăria Constanța taxează parcarea în stațiunea cu 4 lei pe oră, 24 de ore din 24. Se oferă gratuitate numai pentru primele 30 de minute. Dar prețurile exagerate pe litoral nu sunt ceva nou. Anul trecut, de exemplu, tot în staţiunea Mamaia, în special în zona de nord, bungalourile şi șezlongurile ajungeau și la prețul de 100 de lei pe zi. Preţurile medii erau 50-60 de lei, iar un baldachin costa și 250 de lei!

Și în Costinești, stațiunea tineretului, prețurile au sărit în aer

Stațiunea celebră pentru tineri, Costineștiul nu a fost mai ieftină sezonul trecut. La barurile de pe plajă, un suc a costat între 7 și 10 lei, o înghețată se găsea la același preț. Prânzul și cina pentru o singură persoană puteau ajunge și la 150 de lei. La un calcul rapid, în total pentru o zi de plajă, în Costinești, în 2021 trebuie să scoți din buzunar circa 3-400 de lei de persoană. În acest preț erau incluse 3 mese pe zi, închirierea șezlongului, dar și diverse gustări.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: