Redactia.ro
Home » Monden » Nicoleta Voica, criticată dur, după 50 de ani de carieră. Ion Marin-Almăjan a taxat-o grav

Nicoleta Voica, criticată dur, după 50 de ani de carieră. Ion Marin-Almăjan a taxat-o grav

GALERIE FOTO (5)

Nicoleta Voica, una dintre cele mai cunoscute și apreciate cântărețe de muzică populară din Banat, a fost recent subiectul unei critici aspre din partea poetului și prozatorului Ion Marin-Almăjan, după ce a sărbătorit 50 de ani de activitate artistică printr-un spectacol special la TVR 1. Critica dură a stârnit reacții puternice din partea altor artiști și admiratori ai artistei.

Critica adusă de Ion Marin-Almăjan a stârnit o dezbatere aprinsă în mediul online și în industria muzicală. Cu toate acestea, admiratorii lui Nicoleta Voica rămân fermi în sprijinul lor față de artistă și continuă să o susțină în ciuda criticilor.

Spectacolul aniversar a venit cu reacția prozatorului

În cadrul spectacolului său aniversar, difuzat pe TVR 1, Nicoleta Voica a fost însoțită de Ansamblul Timișul, însă prestația ei nu a fost pe placul poetului Ion Marin-Almăjan. Acesta a făcut o analiză dură, susținând că vocea îngroșată a artistei nu mai poate transmite melodia în mod corespunzător. Critica s-a concentrat și pe modul în care spectacolul a fost gestionat, cu accent pe faptul că Nicoleta Voica a încercat să domine evenimentul.

Critica aspră a poetului a stârnit indignare în rândul admiratorilor și colegilor de breaslă ai artistei. Mai mulți artiști de muzică populară au reacționat vehement, considerând că această critică este lipsită de respect și echivocă. Cântăreața Axenia Rozniciuc a fost printre cei care au transmis public mesaje de dezaprobare față de atitudinea lui Ion Marin-Almăjan, considerând-o nedreaptă și lipsită de respect față de o figură atât de importantă în folclorul bănățean.

„TVR 1 a prezentat, ceea ce spre cinstea acestui post, face de o vreme bună, Nicoleta Voica, considerată o mare interpretă de muzică populară din Banat ,își sărbătorea cu acest prilej 50 de ani de activitatea artistică. (…) Doamna Nicoleta Voica a ținut să domine spectacolul, deși nu realizează și probabil că nimeni nu a avut curajul să-i spună, că vocea ei îngroșată nu mai duce melodia pe firul ei original, ci o strâmbă. Nicoleta Voica a fost însoțită de Ansamblul Timișul care și el a avut interprete modeste, fără relevanță artistică…”, este doar o mică parte din reacția acidă avută de Ion Marin-Almăjan.

O întreagă istorie artistică

Nicoleta Voica este una dintre cele mai cunoscute și apreciate voci din muzica populară românească, având o carieră de peste 50 de ani. Originară din Banat, Nicoleta Voica a fost recunoscută pentru talentul ei vocal și pentru contribuția sa la promovarea folclorului românesc. De-a lungul carierei sale, a susținut numeroase concerte și a înregistrat o serie de albume apreciate de public.

Cu toate acestea, nimic nu l-a mai îmbunat pe prozator atunci când a început să scrie despre interpreta de muzică populară. El a fost foarte dur la adresa dânsei, fără remușcări, dar nimic din toate acestea nu i-a făcut pe fanii sau familia ei să îi dea lui credite. Fanii au fost chiar deranjați de tot ceea ce Ion Marin-Almăjan a putut spune despre Nicoleta Voica, fiind total împotriva tuturor declarațiilor lui.

„Oricum, nici în tinerețea dânsei doamna Nicoleta Voica( prin tată moldoveancă, prin nu mai știu cine olteancă, după cum a mărturisit aseară) nu a avut timbrul vocii celorlalte doamne amintite deja, deși de succes la public s-a bucurat. Spectacolul de aseară a avut, după părerea mea, ceva jalnic, în primul rând pentru că vocea sărbătoritei nu mi era ce a fost odată, nu mai putea urca pe măsura melodiei. Cu toate că uriașa interpretă Sofia Vicoveanca și-a dat chiar și la vârsta de acum, întreaga măsură, poate că mai mulți interpreți din alte zone ale țării ar fi făcut sărbătorirea doamne Nicoleta Voica ceva mai stimabilă, iar Banatul ar fi ieșit cu fața mai curată.”, a mai adăugat criticul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: