Redactia.ro
Home » Homepage » Niculae Bădălău, vicepreședintele Curții de Conturi a României, a fost arestat. Ce avere are fostul ministru

Niculae Bădălău, vicepreședintele Curții de Conturi a României, a fost arestat. Ce avere are fostul ministru

Niculae Bădălău, vicepreședintele Curții de Conturi a României, a fost arestat. Ce avere are fostul ministru

Niculae Bădălău, actual vicepreședintele Curții de Conturi a României și fost ministru PSD al Economiei, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile astăzi. Iată ce acuzații îi aduc procurorii anticorupție și ce avere și ce salariu colosal încasa acesta de la Curtea de Conturi a României. PSD a început procedura de revocare a lui Bădălău din această funcție.

Niculae Bădălău, vicepreședintele Curții de Conturi a României, a fost arestat

Curtea de Apel București a decis astăzi arestarea preventivă a lui Niculae Bădălău, actual vicepreședinte al Curții de Conturi și fost ministru PSD al Economiei, pentru 30 de zile.

PSD l-a susținut pentru o funcție de vicepreședinte al Curții de Conturi pe Niculae Bădălău în vara anului 2020. Numirile pe această funcție sunt pe o perioadă de 9 ani, la fel ca și magistrații CCR, conform adevarul.ro. Tot PSD îi cere acum acestuia demisia și a început procedura de revocare din funcție.

„PSD consideră că în contextul în care DNA a început o anchetă penală și a dispus reținerea domnului Niculae Bădălău, acesta nu își mai poate continua activitatea la Curtea de Conturi a României”, a transmis formațiunea politică. În plus, „prezența sa în această funcție ar afecta grav credibilitatea instituției”, iar „demisia sa ar reprezenta cea mai bună cale pentru protejarea imaginii unei instituții fundamentale a statului român”.

Bădălău este acuzat de dare de mită și trafic de influență. Fostul ministru al Economiei a fost reținut duminică seară pentru 24 de ore de DNA pentru comiterea infracțiunilor mai sus menționate, iar luni, el a fost adus încătușat la instanță.

Niculae Bădălău, vicepreședintele Curții de Conturi a României, a fost arestat. Ce avere are fostul ministru
Foto: preluare Antena 3 CNN

Procurorii anticorupție arată că fostul senator PSD „i-ar fi pretins unui primar de comună” să atribuie un contract unei societăți administrate de o rudă a acestuia „lăsând să se creadă că are influenţă asupra unei persoane din conducerea Companiei Naţionale de Investiţii”. De asemenea, Bădălău „i-ar fi promis primarului remiterea unui procent de 7% din valoarea contractului” plus „un viitor contract a cărui atribuire urmarea să o obţină pentru aceeaşi firmă”.

DNA susține că Bădălău i-ar fi promis primarului suma totală de 170.000 de euro.

În datele de 09.08.2022 și 19.11.2022, inculpatul Bădălău Niculae, în calitatea menționată mai sus, i-ar fi pretins unui primar de comună să atribuie un contract privind „Reabilitare sistem de alimentare cu apă potabilă…,”, estimat la valoarea de 7.071.925 lei fără TVA, unei societăți administrată de o rudă a acestuia, lăsând să se creadă că are influență asupra unei persoane din conducerea Companiei Naționale de Investiții (C.N.I.), pe care ar fi promis că o va determina să asigure finanțarea a două proiecte depuse la această instituție de către primăria respectivă. În perioada 2021-2022, în contextul derulării unui contract pe care aceeași primărie îl avea încheiat cu aceeași societate comercială, privind „Înființare rețea de alimentare cu apă…”, inculpatul Bădălău Niculae, prin intermediul celeilalte persoane cercetate în prezenta cauză, i-ar fi oferit edilului mai multe sume de bani pentru ca în schimb acesta să efectueze în continuare plățile către firma respectivă, chiar și pentru lucrări neconforme. În același context, după ce, la data de 19 noiembrie 2022, inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi promis primarului remiterea unui procent de 7% din valoarea contractului menționat mai sus (4.903.959,97 lei fără TVA) dar și dintr-un viitor contract a cărui atribuire urmarea să o obțină pentru aceeași firmă de la primăria respectivă, în data de 25 noiembrie 2022, prin intermediul aceluiași om de afaceri, i-ar fi remis edilului 35.000 lei, reprezentând o parte din suma de bani promisă. În total, inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi promis primarului suma totală de 170.000 euro, ce reprezintă procentul de 7% din valoarea celor două contracte.

Sursa: comunicat DNA

Ce avere are Nicolae Bădălău, fost ministru al Economiei și actual vicepreședinte al Curții de Conturi a României

Niculae Bădălău are o avere și un salariu de invidiat. Potrivit ultimei declarații de avere, vicepreședinte al Curții de Conturi a primit în ultimul an un salariu lunar de aproape 5.300 de euro de la această instituție.

Suma totală încasată de Bădălău de la Curtea de Conturi a fost 317.741 de lei, ceea ce înseamnă un salariu lunar de 26.478 de lei (5.295 de euro).

În 2021, el a vândut un teren intravilan pentru care a încasat 600.000 de euro, mai precizează declarația de avere. În prezent, familia Bădălau are în conturi 660.058 euro, 32.832 de lei și 7.029 de dolari. Mai mult, deține în proprietate bijuterii de 25.000 de euro și tablouri în valoare de 12.000 de euro, dar are și două case și patru terenuri, a relatat adevarul.ro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: