Redactia.ro
Home » Știri » Noi detalii în cazul bărbatului care amenință că se sinucide în Sectorul 1: ”Nu negociază decât un singur negociator”

Noi detalii în cazul bărbatului care amenință că se sinucide în Sectorul 1: ”Nu negociază decât un singur negociator”

Într-un incident șocant petrecut în Sectorul 1 al Capitalei, un bărbat în vârstă de 56 de ani a pus în pericol viețile celor din jur și a ținut în alertă autoritățile timp de mai bine de 11 ore. Totul a avut loc într-un apartament din zonă și a implicat o tentativă de omucidere urmată de amenințări cu sinuciderea. 

Totul a început cu o ceartă intensă între bărbatul în vârstă de 56 de ani și concubina sa. Cearta a escaladat rapid și a culminat cu un act de violență extrem de șocant. Sub ochii îngroziți ai fiicei lor de opt ani și ai copilului unei prietene a victimei, venite în ajutor, bărbatul și-a înjunghiat concubina în zona gâtului.

UPDATE 0ra 16:00 – După mai bine de 15 ore, bărbatul a fost salvat și imobilizat de oamenii legii care se aflau la fața locului. Acesta a fost dus la spital, iar ulterior a ajuns la sediul poliției.

„În urma activităților specifice, bărbatul a fost imobilizat de luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale -Poliția Capitalei și SIAS-IGPR. În urma intervenției nu au rezultat victime, bărbatul urmând a fi condus la sediul Poliției, în vederea audierii și dispunerii măsurilor legale ce se impun”, a transmis DGPMB.

Filmul evenimentelor din Sectorul 1 al Capitalei

Această acțiune brutală a declanșat un lanț de evenimente extrem de tensionate, care au adus imediat la fața locului forțele de ordine și echipele medicale. În momentul în care femeile au reușit să-și aducă fiica în siguranță în afara apartamentului și să anunțe autoritățile, s-a declanșat o operațiune de salvare și intervenție de urgență.

Concubina agresorului a fost transportată de urgență la spital cu răni grave la gât și a fost supusă unei intervenții chirurgicale imediate. Starea sa de sănătate era critică, iar echipa medicală lupta să-i salveze viața. În același timp, prietena victimei a fost și ea rănită cu cuțitul la antebraț în timpul încercării de a o proteja pe aceasta. Cu toate acestea, rănile sale nu au fost la fel de grave ca cele ale concubinei.

După comiterea actului teribil, bărbatul s-a baricadat în propriul apartament, amenințând că se aruncă de la etaj. Cu rănile grave ale concubinei pe conștiință și sub presiunea autorităților, individul a ales această formă de protest extremă, punând în pericol și viața sa. La fața locului, s-au deplasat rapid polițiști, jandarmi și o ambulanță, pregătiți să facă față situației de criză.

Cu toate eforturile disperate ale autorităților și ale negocierilor poliției, bărbatul nu a fost convins să renunțe la amenințările cu sinuciderea și să coboare în siguranță. În ciuda negocierilor care au durat ore în șir, individul a continuat să se afle într-o stare de criză și să amenințe că se va arunca de la etaj. Situația a devenit un impas tensionat, iar autoritățile au trebuit să recurgă la o abordare meticuloasă și răbdătoare pentru a gestiona această criză în mod eficient.

Ce spune psihologul poliției

Psihologul poliției este de părere că acest caz ar fi trebui soluționat mult mai devreme, cu ajutorul forței brute a oamenilor special antrenați pentru astfel de situații. Cu alte cuvinte, Liviu Chesnoiu susține că un singur negociator ar fi fost suficient, iar în cazul în care bărbatul refuza să coboare, atunci ar fi trebuit să se apeleze la o saltea gonflabilă.

„Avem de-a face aici cu violență domestică ajunsă într-o fază critică, finală. Cu victime colaterale, putem spune. Omul acesta – nu știu dacă este alcoolic, dacă este drogat, dacă are probleme psihice sau toate astea la un loc – dacă vezi că nu poți să negociezi cu el, nu stai acolo o zi, două, trei, ci intervii în forță.

Sunt trupe specializate pentru așa ceva, iar pompierii trebuie să pună jos acolo, dacă n-au pus încă, o pernă (gonflabilă), ceva de genul acesta. Deci, asta este ideea, cu acest individ nu negociază decât un singur negociator”, a susținut bărbatul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: