Redactia.ro
Home » Știri » Noi informații despre răniții în explozia de la Crevedia. Care este starea lor se sănătate. Trei pacienți se află între viață și moarte

Noi informații despre răniții în explozia de la Crevedia. Care este starea lor se sănătate. Trei pacienți se află între viață și moarte

explozie crevedia

Noi date despre starea răniților de la Crevedia! Ministerul Sănătății a comunicat duminică că trei pacienți care au suferit răni în exploziile de la Crevedia și au fost transferați în străinătate rămân în continuare sub supraveghere medicală cu intubație și ventilație mecanică.

Care este starea de sănătate a celor răniți în explozia de la Crevedia

Pacientul care a fost transferat la Milano și ulterior la o altă unitate medicală în Italia, specializată în tratarea arsurilor cu o afectare de peste 90% din suprafața corpului, se află într-o stare critică. El este intubat și sub ventilație mecanică, menținându-și stabilitatea hemodinamică, dar necesitând suport intensiv vasopresor. Starea sa este monitorizată continuu de către personalul medical.

Cei doi pacienți transferați la Lubeck, Germania, au fost și ei supuși intubației și ventilației mecanice. Aceștia au răni care acoperă aproximativ 40% și, respectiv, 30% din suprafața corpului. Starea lor hemodinamică rămâne stabilă, fără modificări semnificative în ultimele 24 de ore.

Pacienții răniți în explozie se află sub strictă supraveghere medicală

Alți cinci pacienți care au suferit răni în urma exploziilor de la Crevedia se află în prezent internați în spitale din străinătate, iar starea lor este următoarea:

Un pacient transferat la Bruxelles, cu o suprafață corporală afectată de arsuri de peste 15%, prezintă respirație spontană și este stabil din punct de vedere hemodinamic. Acesta înregistrează o evoluție clinică favorabilă și este monitorizat continuu de personalul medical.

Un al doilea pacient, de asemenea transferat la Bruxelles, cu o suprafață corporală afectată de arsuri de peste 20%, prezintă respirație spontană și se menține stabil din punct de vedere hemodinamic. Starea sa clinică este în continuare favorabilă și este supus unei monitorizări constante.

Un alt pacient transferat la Milano, cu o suprafață corporală afectată de arsuri de peste 45%, prezintă respirație spontană și rămâne stabil din punct de vedere hemodinamic. Acesta înregistrează o evoluție clinică favorabilă și este supus monitorizării constante de către personalul medical.

Doi pacienți transferați în Germania, la Berlin, cu o suprafață corporală afectată de arsuri de peste 40%, prezintă respirație spontană și se mențin stabili din punct de vedere hemodinamic. Starea lor clinică nu a prezentat modificări semnificative în ultimele 24 de ore și sunt monitorizați continuu de către echipa medicală.

În plus, un alt pacient este internat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri. Până în prezent, au fost externați 44 de pacienți, dintre care 40 din spitale din țară și patru din străinătate, în timp ce cinci persoane au decedat din cauza evenimentului tragic.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: