Redactia.ro
Home » Știri » Noi restricții în București, după intrarea în Scenariu Roșu. Anunțul făcut de Prefectul Capitalei

Noi restricții în București, după intrarea în Scenariu Roșu. Anunțul făcut de Prefectul Capitalei

De miercuri, 12 Ianuarie, Capitala a intrat în scenariul roșu, după ce rata de infectare a trecut de 3 la mia de locuitori. Așadar, intră în vigoare noi restricții în București, potrivit anunțului de ultimă oră făcut de Prefectul Capitalei, Alexandra Văcaru.

Rata de infectare calculată miercuri, 12 ianuarie 2022, este de 3,32 cazuri la mia de locuitori în 14 zile în București. Prefectul Capitalei anunță noi restricții pentru bucureșteni.

Noi restricții în București, în Scenariu Roșu. Anunțul făcut de Prefectul Capitalei

„Soluția pe care am găsit-o până acum, pentru că operatorii de transport public au luat deja o serie de măsuri de la începutul pandemiei. Și anul trecut, când creștea rata de incidență, am stabilit cu Metrorex suplimentarea trenurilor și STB-ul, de asemenea, a suplimentat.

În zilele următoare vom avea noi întâlniri. Dacă se va ridica problema și eventual vom propune chiar, să vedem dacă sunt necesare în acest context o eventuală suplimentare sau găsirea unor noi soluții”, a declarat prefectul Capitalei, Alexandra Văcaru.

Noile măsuri în restaurante și cinematografe, în Scenariu Roșu

Începând de luni, școlile și grădinițele cu rata de vaccinare a personalului sub 60% urmează să treacă în online.

În București, din cele 655 de unități de învățământ, la ultima raportare 57 aveau rata de vaccinare a personalului sub 60%, potrivit Ministrului Educației.

Restaurantele, cinematografele, sălile de fitness din Capitală, precum și alte activități similare mai pot funcționa până la maximum 30% din capacitate.

Magazinele alimentare rămân deschise între 05:00-22:00, a mai anunțat prefectul Capitalei. În afara acestui interval fiind permisă doar livrarea la domiciliu.

„Pentru mâine este stabilită o întâlnire de lucru cu vicepreșesintele CMBSU, reprezantantul ISU și conducerea DSP, pentru a discuta măsuri concrete, în contextul creșterii ratei de infectare. Dacă vom avea măsuri suplimentare, vă ținem la curent”, a completat Alexandra Văcaru.

Masca medicală, obligatorie

Masca medicală este obligatorie în toate spațiile publice închise sau deschise. Sunt permise doar măști de tip medical cu 3 pliuri sau FFP2, cele din material textil fiind considerate neconforme.

Excepție de la purtarea măștii fac: copiii cu vârsta mai mică de 5 ani, persoanele singure în birou, reprezentanții cultelor religioase, vorbitorii aflați în spații închise sau deschise, persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante și persoanele cu dizabilități cognitive.