Redactia.ro
Home » Știri » Noiva do Cordeiro, orașul unde locuiesc doar femei. Motivul pentru care nu există bărbați

Noiva do Cordeiro, orașul unde locuiesc doar femei. Motivul pentru care nu există bărbați

GALERIE FOTO (2)

Un oraș din sud-estul Braziliei are o poveste deosebit de interesantă, fiind populat în întregime de femei. Numele localității este Noiva do Cordeiro, iar în traducere în limba română înseamnă „Mireasa Mielului” .

Noiva do Cordeiro, orașul unde locuiesc doar femei. Motivul pentru care nu există bărbați

Povestea orașului din Brazilia începe în urmă cu 100 de ani, când Maria Senhorinha de LimaLima a fost expulazată din orașul în care locuia. A fost obligată să se căsătorească cu-n bărbat pe care nu-l iubea, iar în cele din urmă l-a părăsit. Comunitatea în care locuia a considerat că și-a trădat partenerul de viață, așa că au recurs la o pedeapsă foarte crudă: au expulzat-o pe ea și următoarele cinci generații, fiind excomunicate chiar și de biserică.

Rămasă singură, femeia a fost nevoită să-și găsească un loc unde să poată locui liniștită, fără teama că va fi din nou victima unei asemenea situații. Așa a luat naștere în anul 1891 orășelul Noiva do Cordeiro, situat pe dealurile Văii Belo. Aici reprezentantele sexului frumos de pretutindeni și-au găsit un adăpost sigur, unde primeau sprijin și înțelegere necondiționată. De asemenea, accesul bărbaților nu a fost permis, așa că femeile și-au consolidat propria administrație și conducere.

Orașul are propriile reguli și un sistem de organizare bine pun la punct. Există locuri de muncă și fiecare locuitoare are traiul asigurat, iar copiii și căsătoriile sunt permise cu anumite condiții. Bărbații au voie să vină aici doar cu permisiune și sunt nevoiți să se supună unui program stabilit înainte.

Primii zeci de ani după fondarea Noiva de Cardeiro au fost foarte dificili, deoarece societatea respingea pe oricine trăia aici. Cum femeile erau singuri, oamenii au fost de părere că sunt practicante ale prostituției, motiv pentru care erau judecate și aveau o reputație negativă.

Situația s-a remediat între timp, iar acum orașul găzduiește nu mai puțin de 600 de femei, care au ales să trăiască libere și după bunul plac. Fiecare dintre ele lucrează, iar siguranța le este asigurată în totalitate. Funcțiile de conducere sunt ocupate, bineînțeles, de alte femei, iar acest lucru permite ca deciziile și regulile să fie luate în favoarea sexului frumos.

Accesul bărbaților este permis doar dacă respectă un anumit program

Singurul moment din istoria orașului când un bărbat a avut o funcție de conducere a fost în anul 1940, atunci când pastorul evanghelic Anisio Pereira s-a căsătorit cu una dintre femeile care locuiau acolo. Bărbatul a fondat o biserică în oraș, iar după obiceiul religios a impus și anumite reguli femeilor din jurul său. Printre regulile impuse de el s-au numărat următoarele: erau interzise petrecerile cu muzică și alcool, nu aveau voie să se tundă, iar utilizarea metodelor contraceptive era interzisă. Totul s-a terminat însă după 50 de ani, atunci când acesta s-a stins din viață, iar locuitoarele Noiva de Cardeiro nu au mai permis niciodată ca un bărbat să le dicteze acțiunile.

Atunci au luat o decizie importantă legată de relația lor cu divinitatea: au renunțat la Biserică, la autoritatea unui preot și la tradițiile impuse de acesta și au considerat că credința este la fel de puternică și dacă o poartă în sufletele lor.

Cât despre căsătorie și familie, există anumite reguli din acest punct de vedere. Relațiile între aceleași sexe nu sunt susținute, așadar cele mai multe locuitoare ale Noiva de Cardeiro își găsesc parteneri bărbați. Aceștia nu pot locui însă alături de ele, așa că au un program stabili de dinainte în care pot să-și viziteze soțiile și copiii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: