Redactia.ro
Home » Știri » Norul de praf saharian ajunge și în România. Cât de periculos este pentru sănătate. Anunțul făcut de Ministerul Mediului

Norul de praf saharian ajunge și în România. Cât de periculos este pentru sănătate. Anunțul făcut de Ministerul Mediului

GALERIE FOTO (9)

Ministerul Mediului a anunțat că norul de praf saharian care s-a aflat deasupra mai multor zone din Europa de Vest și a colorat cerul în mai multe nuanțe de portocaliu va ajunge și deasupra României. 

 

Norul de praf saharian ajunge și în România

Ministerul Mediului a anunțat că norul de praf saharian va ajunge și deasupra României. Masa de aer încărcată cu particule de praf saharian avansează spre sudul, centrul și sud-estul Europei.

Administratia Nationala de Meteorologie RA informează că, în perioada 6 – 9 februarie, circulația aerului, preponderent din sector sudic, favorizează avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, îndeosebi către sudul, centrul și sud-estul Europei, inclusiv deasupra României”, transmite Ministerul Mediului într-o postare pe Facebook.

Potrivit postării, în această perioadă, în țările de la vest și sud-vest de România se semnalează precipitații. Astfel, concentrația particulelor de praf care urmează să ajungă deasupra României va fi redusă.

Depunerile de praf în țara noastră vor putea fi observate în zonele și intervalele cu ploaie, cel mai probabil în noaptea de duminică spre luni (7/8 februarie) în regiunile vestice, nord-vestice și la munte, iar la începutul săptămânii viitoare și în restul țării”, au mai anunțat reprezentanii Ministerului Mediului.

Reprezentanții din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie au dezvăluit că norul de praf saharian va ajunge în țara noastră abia la începutul săptămânii viitoare.

În unele orașe din Franța, cerut a căpătat nuanțte portocalii din cauza prafului saharian. În imaginile filmate de un român s-a observt cum cerul a căpătat nuanțe portocalii din cauza prafului. Pulberea care a fost adusă de curenții de aer din Sahara a putut fi observată pe mașini, dar și pe zăpadă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: