Redactia.ro
Home » Știri » Nou scandal sexual în BOR. Un fost protopop, acuzat că a destrămat un cuplu. „Îi trimitea floricele, inimioare și pupici!”. Cum se apără preotul

Nou scandal sexual în BOR. Un fost protopop, acuzat că a destrămat un cuplu. „Îi trimitea floricele, inimioare și pupici!”. Cum se apără preotul

Nou scandal sexual în BOR. Un fost protopop, acuzat că a destrămat un cuplu. „Îi trimitea floricele, inimioare și pupici!”. Cum se apără preotul

Nou scandal sexual în Biserica Ortodoxă Română. Fostul protopop de Hârlău, preotul Nicolae Crăciun din localitatea Pârcovaci, județul Iași, este acuzat de un enoriaș că i-a destrămat familia și că ar fi întreținut relații extraconjugale cu soția lui. Iată și cum se apără preotul acuzat și care este poziția reprezentanților Arhiepiscopiei Iașilor.

Nou scandal sexual în BOR. Un fost protopop, acuzat că a destrămat un cuplu. „Îi trimitea floricele, inimioare și pupici!”

Victor Porușniuc este cel care îi aduce acuzații grave preotului Nicolae Crăciun din localitatea Pârcovaci, județul Iași. Bărbatul suspectează că preotul ar fi avut relații extraconjugale – raporturi sexuale – cu soția lui, a relatat bzi.ro.

În timpul în care Victor Porușniuc a fost plecat din România, susține acesta, soția lui ar fi căzut în păcat cu preotul.

„În decembrie 2020, am plecat în Anglia. La două săptămâni au intervenit niște probleme și a trebuit să mă întorc. Am ajuns acasă dimineața, pe 26 decembrie, a doua zi de Crăciun. În loc să mă sărute, ca orice femeie iubită, mamă și soție, s-a ferit, spunându-mi: «La ce ai mai venit?! Și așa casa rămâne copiilor». (…) În postul Crăciunului, în timpul ăsta, se ducea la plimbare cu popa. Mă gândeam că la răceala pe care am văzut-o poate are pe altcineva”, a spus Victor Porușniuc, conform sursei.

„Când am vrut să o duc la biserică, să jure că nu m-a înșelat, a avut o criză. A deranjat-o, probabil, faptul că o duceam să se întâlnească cu amantul! Eu de unde să știu că e vorba de preot. Mi se învârteau rotițele, dar nu puteam să o acuz așa, fără dovezi”, a mai spus Porușniuc.

De Bobotează, soția lui ar fi vrut să organizeze o masă specială pentru preotul Nicolae Crăciun.

„Când venea și punea mâncare pentru popă, am văzut că privirile lor s-au intersectat. Erau niște priviri dubioase! Atunci m-am decis să-i urmăresc telefonul. Când am reușit să pun mâna pe el, am văzut 27 de convorbiri cu preotul. Îi trimitea floricele, inimioare și pupici!”, a mai spus Victor Porușniuc.

„M-am dus direct la popă. «Ce ai cu nevasta mea, măi, nenorocitule?». Mi-a zis: «Nu, ea e vinovată, trage de mine să o duc, să o plimb». După discuția cu preotul, soția a început să șteargă toate mesajele!”, a mai spus bărbatul.

„Într-o zi, mă trezesc cu citația de divorț. O întreb: « Ce e cu tine? Ce a intrat în tine». Ea mă ducea la popă, spunând că sunt dereglat. Voia să mă umilească în fața amantului! Popa mă punea să stau în genunchi, să pun mâna pe icoane și să mă jur!”, rememorează Victor Porușniuc.

Victor Porușniuc susține că a făcut demersuri, dar se lovește de uși închise.

„Mi-a distrus familia acest nenorocit. Am scris și mitropolitului, însă nu am rezolvat nimic. Le-am dat listă cu mesajele, cu apelurile, cu tot”, menționează Victor Porușniuc.

Cum se apără fostul protopop de Hârlău, preotul Nicolae Crăciun, în urma acuzațiilor: „Cu ea am o relație cum am cu toate enoriașele”. Ce spun reprezentanții Arhiepiscopiei Iașilor

Preotul Nicolae Crăciun a negat acuzațiile aduse de Victor Porușniuc.

„Nu a existat niciun fel de relație cu soția domnului Porușniuc, decât cea dintre preot și fiu duhovnicesc. Cum îmi este el mie fiu duhovnicesc, așa a fost și soția dumnealui. Deci nu a existat absolut nimic. El s-a despărțit din cauza maltratărilor la care o supunea pe soția lui și nicidecum nu am avut vreun amestec. Dimpotrivă, am insistat ca ei să rămână împreună. Amândoi se plângeau la mine că nu se înțeleg și voiau să se despartă. Am insistat să nu se despartă și să rămână împreună pentru binele copiilor. Cu ea am o relație cum am cu toate enoriașele, adică spovedanie, Sfânta Liturghie”, a spus preotul Nicolae Crăciun.

Iată ce spun și reprezentanții Arhiepiscopiei Iașilor.

„Îi sunt aduse nişte acuze părintelui Nicolae Crăciun de către un domn care nu prezintă nicio dovadă în acest sens, deşi i s-a solicitat. S-a stabilit chiar o întâlnire de comun acord cu acesta, la care să participe şi un reprezentant de la Mitropolie, care s-a deplasat la Hârlău, dar acest domn nu s-a prezentat. Există informații că sunt vechi problemele acestei familii, faţă de care atât părintele Nicolae, cât şi doamna preoteasă Laura au avut multă deschidere pentru a-i sfătui, astfel încât să şi le rezolve împreună”, a declarat Lucian Apopei, director de comunicare al Arhiepiscopiei Iașilor, conform bzi.ro.

Nou scandal sexual în BOR. Un fost protopop, acuzat că a destrămat un cuplu. „Îi trimitea floricele, inimioare și pupici!”. Cum se apără preotul
Foto: Facebook / Nicolae Crăciun
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: