Redactia.ro
Home » Știri » Nou val de indignare în SUA, după ce o fetiță de culoare a fost maltratată de polițiști

Nou val de indignare în SUA, după ce o fetiță de culoare a fost maltratată de polițiști

GALERIE FOTO (3)

O înregistrare video în care mai mulți polițiști încătușează și „tratează” cu gaz lacrimogen o fetiţă de culoare, în vârstă de nouă ani, din orașul Rochester (statul New York) a provocat un nou val de indignare în SUA față de metodele forțelor de ordine, a relatat luni AFP, citată de Agerpres.

 

Nou val de indignare în SUA, după ce o fetiță de culoare a fost maltratată de polițiști

Potrivit comandantului adjunct al poliției din oraș, Andre Anderson, fetița trecea pintr-o criză de sănătate mintală și ar fi amenințat că se sinucide și că ar vrea să își omoare și mama.

Polițiștii chemați vineri la fața locului au reacționat prin a-i pune cătușe fetiței, a cărei identitate nu a fost divulgată. Ulterior, polițiștii au încercat să o urce cu forța într-o mașină șia u folosit gaz lacimogen, în timp ce copila opunea rezistență, potrivit înregistrărilor realizate de camerele pe care agenții de poliție le aveau asupra lor și care au fost publicate duminică de poliția din Rochester.

Polițiștii au declarat că s-au vzăut nevoiți să recurgă la cătușe și la gaz lacrimogen pentru a asigura securitatea fetiței.

 

Primărița de culoare din Rochester, Lovely, Warren, a condamnat folosirea forței asupra unui copil și a promis că va fi efectuată o ancetă internă în legătură cu practicile forțelor de ordine. „Am un copil de 10 de ani, este un copil, un bebeluş. Ca mamă, un astfel de video nu este ceva ce aş vrea să văd”, a spus aceasta duminică într-o conferință de presă.

 

Polițiștii din Rochester, a doua oară în vizorul criticilor în privința violențelor asupra oamenilor de culoare

Este a doua oară într-un an când polițiștii din Rochester intră în vizorul criticilor în legătură cu violențele împotriva unor afro-americani, după decesul din luna martie 2020, al lui Daniel Pride, bărbatul care a intrat în comă și care apoi a murit fiind imobilizat de polițiști. Polițiștii i-au pus atunci pe cap o așa-zisă „glugă anti-scuipat” (spit-hood), pentru că tânărul scuipase în direcţia lor, afirmând că are coronavirus. Moartea lui Prude, care la fel ca fetița de vineri trecea printr-o criză de sănătate mntală în momentul arestării,a  declanșat o anchetă și importante manifestații, a mai transmis AFP.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: