Redactia.ro
Home » Știri » Noua Casă 2023. Valoarea maximă a creditului acordat în acest an

Noua Casă 2023. Valoarea maximă a creditului acordat în acest an

Noua Casă 2023. Care este valoarea maximă a creditului acordat în acest an

Noua Casă 2023. Care este valoarea maximă a creditului acordat în acest an.

Noua Casă 2023. Valoarea maximă a creditului acordat în acest an

Ministerul Finanţelor a alocat un plafon de 1,5 miliarde lei pentru garantarea creditelor imobiliare în programul Noua Casă, în 2023. Valoarea maximă a creditului rămâne nemodificată față de 2022, potrivit Digi24.

„Pentru al cincisprezecelea an consecutiv, Ministerul Finanţelor facilitează achiziţia unei locuinţe alocând un plafon considerabil pentru garantarea creditelor imobiliare în cadrul acestui Program, respectiv 1,5 miliarde de lei. Propunerea de alocare de plafon pentru anul 2023 se bazează pe analiza comportamentului băncilor şi beneficiarilor în anul 2022 şi pe tendinţele pieţei imobiliare şi a creditelor ipotecare previzionate pentru anul 2023”, se arată într-un comunicat al Ministerului Finanţelor, citat de Agerpres.

În cadrul programului, finanţarea se acordă în lei, pentru achiziţia unei singure locuinţe. Valoarea maximă a creditului care poate fi accesat este de:

  • 66.500 euro – pentru locuinţe al căror preţ este de maximum 70.000 euro, cu avans solicitat de 5%
  • 119.000 euro – pentru locuinţe al căror preţ este de maximum 140.000 euro, cu avans solicitat de 15%

Anul acesta, se aşteaptă ca tranzacţiile din zona imobiliară să fie influenţate de mai mulţi factori. În ipoteza în care contextul geopolitic se va stabiliza, inflaţia se va tempera, iar indicii variabili nu vor mai avea fluctuaţii pozitive, este de aşteptat ca volumul tranzacţiilor finanţate prin credite ipotecare să crească, sens în care se propune alocarea unui plafon total la nivelul anului 2023, care să poată susţine revenirea cererii pe acest segment, a precizat Ministerul Finanţelor.

Pe de altă parte, potrivit notei de fundamentare care însoţeşte proiectul de act normativ, 2022 a fost un an atipic din perspectiva tranzacţiilor imobiliare finanţate prin credite ipotecare, caracterizat de un grad mare de incertitudine, alimentată pe de o parte de criza generată de războiul din Ucraina, iar pe de altă parte de contextul inflaţionist şi nu numai, a scris Digi24.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: