Redactia.ro
Home » Știri » Nu e banc! Preotul din Sibiu a fost chemat să sfințească un Lamborghini de Bobotează. Imaginile sunt virale

Nu e banc! Preotul din Sibiu a fost chemat să sfințească un Lamborghini de Bobotează. Imaginile sunt virale

Nu este banc, ci asta se întâmplă în România anului 2022. Un preot din Sibiu a fost chemat de un tânăr să sfințească un bolid marca Lamborghini! Imediat, imaginile au devenit virale pe Internet.

Preotul din Sibiu a fost chemat de un tânăr să-i sfinţească de Bobotează maşina Lamborghini. Momentul sfințirii bolidului galben care valorează sute de mii de euro a fost suprins, iar imaginile au fost postate pe rețelele sociale. În timp ce sfințește bijuteria pe patru roți, părintele rostește și o scurtă rugăciune.

Preot din Sibiu chemat să sfințească un Lamborghini de Bobotează

În imagini apare preotul Ciprian Creagă, care a explicat că mulţi şoferi îi cer acest lucru.

”Eu când merg la Bobotează, omul mă roagă ca să-i sfinţesc şi maşina sau îmi zice că şi-a cumpărat o maşină nouă şi mă întreabă dacă pot să o sfinţesc. Este o rugăciune specială”, a declarat preotul Ciprian Creangă, pentru Agerpres.

Părintele Creangă a spus că mulţi şoferi apelează la preoți ca să le sfinţească maşinile, cu gândul de a fi feriți să nu ajungă victimele vreunui accident rutier.

@vladstoicaofficial

Pe langa colantari auto si detailing, acum @raliw.ro ofera si servicii de sfintire a masinilor 🤣🤣 @liviumuntenus

♬ original sound – Vlad Stoica

Rugăciune de binecuvântare a maşinii

Există chiar o ”Rugăciune de binecuvântare a maşinii”, în care se precizează la un moment dat următoarele:

Preotul ia apa sfinţită și stropeşte maşina zicând:

”Se binecuvintează maşina aceasta prin stropire cu apă sfinţită, în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh. Amin”, spune chiar preotul Ciprian Creangă.

Preotul care a sfințit un Lamborghini: „ În lumea asta, fiecare cu caii lui, cu căruţa lui, acum cu bolizii lor”

Este cunoscut și obiceiul de la ţară, unde preoţii sunt rugaţi să binecuvânteze cu apă sfinţită şi animalele din ogradă, nu doar casa.

Întrebat de unde vine nevoia oamenilor de a primi binecuvântare pentru tot ce dețin, preotul a avut o explicație.

„Ne bucură că şi lumea asta modernă îl acceptă pe Iisus Hristos! În lumea asta aşa cum este fiecare, cu caii lui, cu căruţa lui, acum cu bolizii lor. Cum suntem fiecare, cu tot ce se întâmplă în jurul nostru… Este nevoia pe care o simte omul modern de a-l avea pe Hristos lângă el, indiferent de ce şi cum îşi desfăşoară viaţa. Dacă am da timpul cu sute de ani înapoi, oamenii îl rugau pe preot să le binecuvânteze căruţa sau caleaşca sau şareta sau ce aveau, ca să-i ferească Bunul Dumnezeu de pericole, să le păzească drumurile, deplasările…”, a explicat Părintele Creangă.

Preotul consideră că această dorinţă nu reprezintă o meteahnă mai ales acum, într-o perioadă în care „apele se sfinţesc şi cerul se deschide”: „Nu mă cheamă pe mine ca preot să fac o astfel de lucrare, ci pe Hristos, eu sunt doar o unealtă”, pentru Adevărul.