Redactia.ro
Home » Stil de viață » Nu îți mai smulge firele albe de păr! Cât de periculos este acest obicei

Nu îți mai smulge firele albe de păr! Cât de periculos este acest obicei

Nu îți mai smulge firele albe de păr! Cât de periculos este acest obicei

Cu toții ne confruntăm, la un moment dat, cu apariția firelor de păr albe. Pentru mulți, acesta este un semn de îmbrătrânire și, refuzând să acceptăm această schimbare, tindem să le smulgem. Află că este un obicei extrem de periculos, care ne pune în pericol sănătatea.

De ce să nu îți smulgi firele de păr albe

Multe persoane își rup firele albe de păr crezând că astfel își îmbunătățesc aspectul și reușesc să păcălească trecerea anilor. Cu toate acestea, acest obicei poate fi dăunător și ar trebui evitat, mai ales pentru că albirea părului nu este, neapărat, semnul îmbătrânirii, pentru că la unii vine mai devreme decât la alții, iar o cauză poate fi chiar gena.

Ruperea firelor de păr nu este o soluție eficientă pentru părul alb, ci un obicei dăunător, ce poate duce la probleme ale scalpului și ale pielii. În loc să rupiți firele de păr, încercați să le lăsați să crească și să adoptați o atitudine pozitivă față de ele sau, dacă chiar nu le suportați, să le vopsiți, un lucru complet firesc, mai ales în rândul doamnelor.

Multe persoane cred că părul alb este semnul unei probleme de sănătate, dar acest lucru nu este întotdeauna adevărat. Părul alb apare atunci când foliculii de păr încetează să mai producă melanină, pigmentul care conferă culoarea părului. Acest aspect poate fi determinat de îmbătrânire, dar și stresul, problemele sau alți factori mai pot contribui.

Cel mai periculos obicei

Ruperea firelor de păr poate fi dureroasă și poate duce la inflamații ale scalpului. Acest obicei poate deteriora foliculii de păr și poate duce la căderea părului. De asemenea, poate cauza iritații ale pielii și poate favoriza apariția unor afecțiuni ale scalpului, cum ar fi mătreața.

Acest obicei poate duce și la complicații mai mari, cum ar fi apariția unor infecții. Automat, după ce smulgi un fir de păr, rămâne o mică gaură în scalp, unde se poate forma și o rană cu infecție. O astfel de situație poate duce chiar  la probleme grave ale pielii, cum ar fi foliculita. Acest lucru poate agrava simptomele existente ale unor afecțiuni ale scalpului, cum ar fi psoriazisul sau eczema.

Ruperea firelor de păr nu este o soluție permanentă pentru părul alb. În timp, foliculii de păr vor înceta să mai producă melanină, iar acest lucru va duce la apariția de noi fire de păr albe. Deci, ruperea firelor de păr nu face decât să amâne apariția altora noi, dar tot se va produce, la un moment dat.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: