Redactia.ro
Home » Știri » Nu mai arunca coaja usturoiului la gunoi! Nici nu ți-ar fi trecut prin minte la ce o poți folosi

Nu mai arunca coaja usturoiului la gunoi! Nici nu ți-ar fi trecut prin minte la ce o poți folosi

usturoi

Consumul de usturoi are numeroase beneficii pentru sănătate, însă știai că și coaja acestuia poate fi folosită în diferite preparate? Iată cum o poți folosi!

Cum poți folosi cojile de usturoi în bucătărie

Usturoiul este considerat, încă din cele mai vechi timpuri, un antibiotic natural, având capacitatea de a ucide multe bacterii nocive. În plus, este demonstrat științific că el ține răceala la distanță și reduce tenisiunea arterială și are un rol activ în menținerea sănătății oaselor. Însă nici coaja acestuia nu trebuie să fie ignorată. Ea poate fi folosită pentru că are o multitudine de substanțe nutritive și oferă un gust aparte mâncării.

Coaja subțire a usturoiului, cea aflată la interior este plină de antioxidanți, care susțin sistemul imunitar și conține vitaminele A, C și E, cu beneficii dovedite pentru sănătate. Iată cum le poți folosi în bucătărie pentru a aduce un plus de savoare preparatelor tale!

Cu cojile de usturoi rămase puteți pregăti pregăti un sos delicios pentru paste. În plus, ele pot fi folosite și ca dressing pentru salată. Nu trebuie decât să le adăugați în tigaie, să puneți puțin ulei de măsline, condimente după gust și apoi să turnați toppingul peste salată. Rezultatul va fi unul delicios, vă garantăm!

Usturoiul poate fi de ajutor și în cazul plantelor atacate de ciuperci

Usturoiul poate fi de ajutor și în cazul plantelor problematice. Dacă ai plante atacate de ciuperci sau insecte, folosește usturoiul pe post de pesticid. Amestecă apă cu usturoi și pulverizează în grădină. De asemenea, poți obține un spray dezinfectant pentru toate suprafețele dacă în apă cu usturoi adaugi zeamă de lămâie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini