Redactia.ro
Home » Știri » Nu mai fierbe pastele doar în apă. Ingredientul care le oferă cel mai bun gust. Vei dori să repeți asta

Nu mai fierbe pastele doar în apă. Ingredientul care le oferă cel mai bun gust. Vei dori să repeți asta

paste

Pastele se numără printre alimentele care sunt nelipsite de pe mesele românilor. Se pare că mai mult de 60 la sută dintre români obișnuiesc să consume paste o dată pe săptămână. Suntem siguri, însă, că nu v-ați fi gândit la asta: pastele pot fi fierte și în alte lichide, nu doar în apă pentru a avea un gust deosebit. Iată pentru ce alternative poți opta!

Pastele nu trebuie fierte exclusiv în apă

Pastele pot fi fierte și în lapte, ciorbă de legume sau de vită sau chiar în vin roșu pentru o varietate de arome. Fierberea pastelor în vin roșu este o paractică des întâlnită în bucătăria internațională.

Totodată, este o alternativă excelentă la fierberea clasică a pastelor în apă și sare. Nu aveți nevoie decât de aproximativ 3 căni de vin, pe care îl aduceți la punctul de vierbere. Se adaugă apoi pastele și se lasă să fiarbă conform instrucțiunilor de pe ambalajul acestora. Dacă nu sunteți împătimiți ai vinului roșu, atunci puteți să le fierbeți, fără griji, și în vinul alb.

Sosurile pe bază de smântână sunt ideale pentru gătirea pastelor. Se încinge smântâna lichidă într-o oală și se lasă la fiert. Apoi, puteți adăuga pastele și să le lăsați să fiarbă până când vor căpăta o textură moale.

Dacă doriți ca pastele să aibă un gust delicios, atipic atunci le puteți pregăti în supa de legume sau în cea de vită. Nu trebuie decât să aduceți supa în pragul fierberii, să adăugați pastele și să le lăsați să se gătească conform timpului menționat pe ambalaj. Rezultatul va fi unul spectaculos, care merită încercat măcar o dată, chiar și din pură curiozitate.

Paștele pot fi fierte în lapte sau în sos de roșii

Nu în ultimul rând, pastele pot fi fierte în lapte. Nu trebuie decât să folosiți lapte clocotit la care veți adăuga pastele crude. Modalitatea aceasta de gătire a pastelor este una interesantă întrucât elimină amidonul din paste și ajută la crearea unui sos cremos și delicios.

Puțini s-ar fi gândit la acest lucru, însă pastele por fi fierte și în sosul de roșii. Pentru această rețetă, trebuie să diluați cu apă o parte din sosul de roșii, înainte de a-l aduce la fierbere. Într-o oală se pune sosul de roșii amestecat cu apa si se aduce la punctul de fierbere. Când lichidul începe sa fiarbă, trebuie să adăugați pastele și să le fierbieți potrivit instrucțiunilor de pe ambalaj. Nu uitați că este necesar să amestecați constant pentru ca pastele să nu se lipească de oala în care le gătiți.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: