Redactia.ro
Home » Știri » Nu stinge becurile niciodată, dar nu-și face griji pentru facturi! Cum este posibil?

Nu stinge becurile niciodată, dar nu-și face griji pentru facturi! Cum este posibil?

GALERIE FOTO (2) factura energie

Românii sunt inventivi și știu cum să iasă din orice încurcătură! Un bărbat din Maramureș a găsit o soluție pentru a avea casa luminată fără să-i fie teamă atunci când dechide plicul cu factura la energia electrică! Ideea lui a servit drept inspirație și altor vecini.

Maramureșeanul își luminează casa cu ajutorul unei mori de porumb și a apei

Bărbatul din Maramureș a transformat o moară de porumb într-o sursă de energie electrică. A adaptat-o astfel încât să fie în acord cu timpurile pe care le trăim. Acum, nu se mai gândește cu grijă la factură și este extrem de mândru de invenția sa. Ideea i-a venit atunci când a observat că oamenii nu mai folosesc moara. Ar fi fost păcat să o lase în paragină! Și-a suflecat mânecile și a trecut la treabă, iar rezultatul final ajuns să fie apreciat de toți vecinii.

moara
Maramureșeanul nu se mai gândește la factura pentru energie electrică

Cu ajutorul apei, bărbatul a transformat moara de porumb într-o sursă constantă de energie electrică. Dacă cobor pârâul mai jos, atunci apa trece peste roată şi nu mai angrenează. Dacă ridic apa spre roată, am axul intermediar şi am nevoie să îmi scot 3.000 de rotații pe minut. Vreau să măresc capacitatea roţii, dimensiunea. Ar trebui să o fac undeva la doi metri şi ceva, până unde am cota 0, de la apă, să o poate învârti bine”, a declarat bărbatul.

Vecinii bărbatului au fost inspirați și vor să-i urmeze exemplul

În momentul actual, moara produce șapte kilowați, iar gospodăria bărbatului are nevoie doar de patru pentru a fi luminată complet.

Vecinii au apreciat talentul de meșter și sunt de părere că acest sistem ar putea fi adoptat și de către ei. „Acum că se scumpeşte şi curentul şi tot, pentru el o să fie un rezultat foarte bun”, concluzionează unul dintre vecinii bărbatului. De altfel, maramureșeanul este fericit că nu stinge becurile și nu plătește lumina pentru că apa curge continuu, iar casa lui este în permanență luminată.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini