Redactia.ro
Home » Știri » Nuntă însângerată! Tragedie ca la Colectiv: 100 de morți și 150 de răniți, după incendiul provocat de artificii (VIDEO)

Nuntă însângerată! Tragedie ca la Colectiv: 100 de morți și 150 de răniți, după incendiul provocat de artificii (VIDEO)

A fost o tragedie de proporţii catastrofale la o nuntă din Irak. Această dramă fără margini a a adus aminte de Colectiv. Au murit 113 oameni, iar alte 150 de persoane au fost rănite.

Totuşi, Crucea Roșie din Irak avertizează că numărul real al morților și răniților ar ajunge la 450.

Artificiile au declanşat incendiul

Ce s-a întâmplat la nuntă? Apărarea Civilă a semnalat prezenţa unor panouri prefabricate „foarte inflamabile şi care contravin standardelor de siguranţă”.

Un tânăr care a reușit să scape din clădire a declarat că „cei care au reușit, au ieșit, iar cei care nu au reușit, au rămas blocați”. Imobilul a fost construit din materiale de construcție extrem de inflamabile, ceea ce a contribuit la prăbușirea sa rapidă.

Incendiul a provocat căderea unor părţi din tavan din cauza utilizării unor materiale de construcţie foarte inflamabile şi ieftine”, potrivit comunicatului de presă al Apărării Civile.

„Informaţiile preliminare indică faptul că au fost folosite artificii în timpul unei nunţi, care au declanşat un incendiu”, se mai arată în comunicat.

Ministerul Sănătăţii a anunţat „trimiterea de camioane cu ajutoare medicale” din Bagdad şi alte provincii ale ţării, asigurându-se că echipele sale din Ninive sunt mobilizate pentru „tratarea răniţilor”.

Ambulanţele au transportat victime toată noaptea

Spital din Hamdaniyah, un orăşel creştin din apropiere de Mosul cunoscut şi sub numele de Qaraqosh, a fost copleşit de ambulanţe.

În curte, erau adunate zeci de persoane, rude ale victimelor sau locuitori veniţi să doneze sânge, potrivit aceleiaşi surse. Locuitori erau strânşi şi în faţa uşilor deschise ale unui camion frigorific unde erau depuși mai mulţi saci mortuari negri.

Premierul Mohamed Chia al-Soudani le-a cerut miniştrilor Sănătăţii şi de Interne să „mobilizeze toate eforturile de salvare” pentru a ajuta victimele tragediei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: