Redactia.ro
Home » Știri » O bătrână din Vrancea trăiește cu doar 140 de lei pe lună. Ce mănâncă în fiecare zi

O bătrână din Vrancea trăiește cu doar 140 de lei pe lună. Ce mănâncă în fiecare zi

GALERIE FOTO (4) O bătrână din Vrancea trăiește cu doar 140 de lei pe lună.

O bătrână din Vrancea trăiește cu doar 140 de lei pe lună. Maria Nicoară, o femeie în vârstă de 84 de ani, trăiește lunar cu 140 de lei pe lună. Femeia primește doar un ajutor social pentru că nu are pensie. Cum reușește aceasta să se descurce cu doar 140 de lei pe lună?

O bătrână din Vrancea trăiește cu doar 140 de lei pe lună. Ce mănâncă în fiecare zi

Din păcate, sunt mulți bătrâni în România care au rămas singuri și neajutorați. Este și cazul Mariei Nicoară, în vârstă de 84 de ani, din Jitia de Jos. Bătrâna nu are pensie și primește lunar doar un ajutor social în valoare de 140 de lei. Mai mult, femeie are probleme de sănătate grave, nu aude și nu vede bine, iar cu un picior abia mai merge. Deși are dureri groaznice, Maria Nicoară le îndură, pentru că nu are bani să meargă la doctor.”Azi am mâncat o pară cu pâine…Casa mea, cum vedeți, e slăbită şi ea rău de tot. Prin peretele ăla cu patul sunt găuri şi nu ştiu ce să mă mai fac cu şobolanii care-mi intră în casă. Sunt mari cât pisicile, tare mă mai sperie noaptea… Nu ştiu la ce vin, că oricum n-am nimica de mâncare. Acum e sacul ăsta cu mălai pe care l-am primit, dar în general n-am nimic…”, a delcarat femeia.

Bătrâna este văduva de 30 de ani

Bătrâna de 84 de ani crește un cocoș și o găină de la care mai ia câte un ou, dar și un sac de mălai pe care îl ține sub pat. Maria este văduvă de 30 de ani, iar de atunci se descurcă singură. Una dintre fiicele sale a murit la vârsta de 30 de ani. Femeia a avut patru copii, are un băiat care locuiește cu ea în sat, dar abia se descurcă pentru familia lui. De asemenea, mai are o fată la Valea Solcii și un băiat la Brăila. ”Noi am fost nişte oameni harnici, să ştiţi. Dar bătrâneţea transformă totul, cum vedeţi. Bărbatu-i mort de 30 de ani şi eu singură nu dovedesc… Am crescut patru copii, unu e aici în sat, lângă mine, da are şi el pe-ale lui… Mai am un băiat la Brăila, o fată la Valea Solcii măritată… Şi-am mai avut o fată… Da a murit maică, de gălbinare, la 30 de ani…”, a mai povestit bătrânicapentru Monitorul Vrancea.

Jurnaliștii care au mers la ea și i-au făcut cunoscut cazul au inițiat o campanie de ajutorare pentru Maria Nicoară, iar oamenii au donat mai multe lucruri de care avea nevoie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: