Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » O bătrână divorțează de soțul după 63 de ani când un tânăr care seamănă cu el apare la casa lor. Ce se întâmplă apoi

O bătrână divorțează de soțul după 63 de ani când un tânăr care seamănă cu el apare la casa lor. Ce se întâmplă apoi

Margaret și Paul au fost împreună timp de 63 de ani. Căsnicia lor, care a supraviețuit provocărilor timpului, părea indestructibilă. Însă, într-o zi obișnuită, un bărbat pe nume Mike a bătut la ușa lor și a schimbat totul. Cu o poveste șocantă de spus, Mike a adus cu el un adevăr devastator care avea să destrame tot ce construiseră Margaret și Paul împreună.

„Bună ziua. Aici locuiește Paul Richards?” a întrebat Mike, un bărbat în jur de 30 de ani, când Margaret a deschis ușa. Margaret, care avea deja peste 80 de ani, a fost surprinsă, dar a dat afirmativ din cap, zâmbind politicos.

„Da, așa este. Cine sunteți dumneavoastră?” l-a întrebat ea cu un zâmbet calm.

„Trebuie să fiți Margaret, soția lui, nu-i așa? Eu sunt Mike și caut să vorbesc cu soțul dumneavoastră. Am ceva foarte important de discutat cu el. Pot să intru?” a întrebat bărbatul.

Margaret era confuză, dar l-a invitat înăuntru. Simțea că îl recunoaște pe Mike, dar nu-și putea da seama de unde. Apoi l-a chemat pe Paul să coboare. Casa lor modestă din California era liniștită, iar copiii lor erau răspândiți în diferite colțuri ale țării. Margaret nu avea idee de ce acest bărbat voia să-l vadă pe soțul ei, dar bunele maniere o îndemnau să fie ospitalieră.

„Doriți niște ceai, Mike?” l-a întrebat ea politicos.

„Da, mulțumesc,” a răspuns el, privind în jur în timp ce aștepta ca Paul să coboare. În cele din urmă, Paul a apărut, iar Margaret a observat imediat că Mike arăta izbitor de asemănător cu Paul în tinerețe. Îi părea că sunt din aceeași familie. În timp ce se scutura de aceste gânduri, Mike a început să vorbească.

„Am venit să discut ceva important cu dumneavoastră,” a spus Mike, cu un ton serios.

„Desigur, te rog, așază-te,” i-a răspuns Paul, și amândoi s-au așezat pe canapelele din sufragerie.

„Sunt sigur că vă întrebați de ce un necunoscut a intrat pe neașteptate în casa dumneavoastră, dar vă asigur că am un motiv bine întemeiat. Tatăl meu este pe moarte,” a spus Mike, lăsându-i pe Margaret și Paul surprinși.

„Oh, Doamne. Îmi pare rău,” a comentat Paul, sorbind din ceaiul pe care Margaret i-l adusese. „Continuă.”

„Tatăl meu se numește Stephen, iar bunica mea se numește Vanessa. Vanessa Haven,” a spus Mike, privindu-l direct pe Paul, de parcă acesta ar fi trebuit să recunoască numele. Însă Paul nu părea să-și amintească. A dat din cap, dar nu a spus nimic.

„Îmi pare foarte rău pentru tatăl tău. Dar nu înțeleg ce legătură are asta cu mine,” a spus Paul, vizibil confuz.

„Nu-ți amintești de Vanessa Haven?” a întrebat Mike, cu o privire încărcată de furie reținută.

„Îmi pare rău, băiete. Nu-mi amintesc…” a răspuns Paul, făcând o pauză, de parcă un fragment din memorie încerca să iasă la suprafață.

Intuiția lui Margaret a început să sune alarma, iar ea a simțit nevoia să intervină. „Câți ani are tatăl tău, Mike?” l-a întrebat ea.

Mike a dat din cap, conștient că Margaret începea să înțeleagă ce se întâmpla, chiar dacă nu avea încă toate răspunsurile. „Tatăl meu are 62 de ani. Are un tip de cancer terminal și dorește să-l întâlnească pe domnul Richards.”

„De ce?” a întrebat Paul, și mai confuz. Margaret și-a încrucișat brațele, adâncită în gânduri. „Stephen este fiul lui Paul, nu-i așa?”

„Ce?” a reacționat Paul șocat.

„Da,” a confirmat Mike.

„Vanessa…” a murmurat Paul. „Dumnezeule… Îmi amintesc acum.”

„Vanessa i-a spus lui Stephen despre Paul? Cum știe unde locuim?” a continuat Margaret.

„De fapt, nu. Bunica nu a vrut niciodată să vorbească despre asta. Nici măcar nu i-a spus tatălui meu despre domnul Richards. Am angajat un detectiv privat pentru a-l găsi, pentru că tatăl meu a insistat să-l cunoască înainte să moară,” a explicat Mike, privind direct la Paul, care părea șocat și incapabil să reacționeze.

„Paul, pricepi acum?” l-a întrebat Margaret, tot mai furioasă că soțul ei părea să fie atât de tăcut și năucit.

„Margaret, te rog… Eu,” a început el, dar cuvintele îi erau confuze.

„M-ai înșelat? Pentru că nu există altă explicație pentru a avea un fiu mai tânăr decât căsnicia noastră,” a cerut Margaret să știe, simțindu-se trădată.

„Da. A fost o greșeală. Am regretat imediat, dar a fost doar o singură dată,” a recunoscut Paul, cu capul plecat de rușine.

„Și știai că a rămas însărcinată?”

„Da,” a spus el, cu vocea frântă de vinovăție.

„Doamne,” a spus Margaret, răsuflând adânc și luând o decizie fermă. „Ok, Mike. Paul va merge să-l viziteze pe Stephen pentru că este ceea ce trebuie făcut după atâția ani.”

„Mulțumesc. Asta îmi doream,” a spus Mike, ridicându-se și mulțumindu-le din nou înainte de a pleca.

După ce Mike a plecat, Paul a povestit mai multe detalii despre aventura lui și despre cum Vanessa i-a spus că este însărcinată, iar el i-a dat bani și i-a cerut să dispară din viața lui. Margaret era în șoc. Nu putea să creadă că soțul ei fusese atât de insensibil încât să o înșele și să-și abandoneze copilul. Nu era omul cu care crezuse că s-a căsătorit.

În zilele următoare, au avut numeroase certuri. Margaret nu mai putea suporta trădarea și, în cele din urmă, a depus actele pentru divorț. Toată lumea a fost șocată. Copiii lor i-au cerut să nu divorțeze, chiar și după ce au aflat ce făcuse tatăl lor. Chiar și avocatul ei i-a spus că acționează impulsiv.

„Doamnă Richards, ați fost împreună timp de șase decenii. Sunteți sigură că aceasta este decizia corectă?” a întrebat domnul Samberg în timpul întâlnirii lor.

„Ce ai face dacă soțul tău te-ar înșela?” l-a întrebat Margaret.

„Aș cere divorțul. Dar situația e diferită.”

„Nu e diferită. Ce ai face dacă ai descoperi asta după 20 de ani de căsnicie?” a replicat ea.

Avocatul a încuviințat, înțelegând în sfârșit perspectiva ei. „Aveți dreptate. Vom începe cu toate actele.”

Între timp, Paul l-a întâlnit pe Stephen, care a murit la câteva zile după întâlnirea lor. Paul ar fi vrut să se apropie de Mike, dar Mike nu era interesat. „Am făcut asta doar pentru tatăl meu. El a vrut să te cunoască. Eu nu. Tu ai abandonat-o pe bunica mea. Acum nu ai dreptul să mă ai în viața ta,” i-a spus Mike.

După finalizarea divorțului, Paul s-a mutat din casa din California a cuplului și s-a dus să locuiască împreună cu fiul lor cel mare în Nevada. Margaret nu a regretat niciodată decizia ei, deoarece nu putea ierta trădarea, minciunile și faptul că soțul ei evitase responsabilitatea pentru acțiunile sale.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: