Redactia.ro
Home » Știri » O bătrânică umilită de infirmierele de la SJU Craiova: „Nu suntem plătite să vă cărăm în spate”. De-a dreptul revoltător

O bătrânică umilită de infirmierele de la SJU Craiova: „Nu suntem plătite să vă cărăm în spate”. De-a dreptul revoltător

O bătrână a fost umilită de-a dreptul de către două infirmiere de la Spitalul de Urgență din Craiova. Nepoata femeii a povestit clipele grele prin care a trecut bunica ei, din cauza nepăsării celor care ar fi trebuit să o ajute.

O bătrânică umilită de infirmierele de la SJU Craiova

O bătrână, care suferise o intervenție chirurgicală în urma căreia i-a fost amputat un picior, a trăit o adevărată umilință. Loredana, nepoata bătrânei, a scos la iveală clipele dificile de care s-a lovit bătrâna, atunci când a avut nevoie de ajutorul infirmierelor. Se pare că două angajate ale SJU Craiova i-ar fi adresat cuvinte grele femeii și nu ar fi ajutat-o atunci când ar fi trebuit. Loredana a povestit cum bunica ei a căzut pe ciment chiar în fața infirierelor, care ar fi obligat-o să coboare singură de pe targă. Apoi, nu ar fi ajutat-o să se ridice. Totul, în contextul în care femeia suferise o operație grea.

„Bunica ne-a spus că au fost două infirmiere. Au urcat-o pe o targă și când au ajuns în locul unde trebuia să i se facă EKG-ul, i-au spus să coboare singură. Bunica a zis că nu poate, ele i-au zis să stea într-un picior. Că trebuie să facă un efort, că ele nu sunt obligate să ridice 100 de kilograme, că în fișa postului nu scrie asta. I-au zis de mai multe ori: Nu suntem plătite să vă cărăm în spate! Luată peste picior, jignită, bunica a încercat să se dea singură jos și a căzut pe ciment. Atunci infirmierele au chemat pe cineva, am înțeles ulterior că un medic rezident a sărit în ajutorul bunicii și au ridicat-o. Apoi, infirmierele au smucit-o, exact așa a zis bunica, și au azvârlit-o în pat”, a declarat Loredana Nicola, nepoata bătrânei, scrie România TV.

Ce spune conducerea spitalului

După incident, familia bătrânei a informat medicul cu privire la acest incident. Apoi, nepoata bătrânei a depus o plângere la registratura spitalului. Cei din conducerea Spitalului susțin că nu au fost informati despre acest incident.

Am aflat de la ziariști. Am sunat pe secție și mi s-a spus că lucrurile nu stau așa. Că femeia a amețit și de aceea ar fi căzut. Dânsele spun că imediat a fost ridicată. Este adevărat că pot exista astfel de probleme, infirmierele nu pot să ridice unii pacienți, este nevoie de brancardieri. Dar, din păcate, numărul acestora este foarte mic. Indiferent de situație, însă, nu este normal să existe un astfel de comportament. Suntem oameni, trebuie să ne ajutăm! Vom verifica să vedem exact ce se va întâmplat”, a declarat dr. Stelian Mogoanță, director medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova, mai scrie sursa citată.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini