Redactia.ro
Home » Știri » O comună a devenit moștenitoarea a 8 milioane de euro. Primarul a rămas fără cuvinte atunci când a aflat cine făcuse gestul

O comună a devenit moștenitoarea a 8 milioane de euro. Primarul a rămas fără cuvinte atunci când a aflat cine făcuse gestul

mostenire

Povestea unei moșteniri impresionante a făcut înconjurul publicațiilor din Franța. Primăria unei comune a primit în primăvara anului 2023 o moștenire de opt milioane de euro. Cum a fost posibil așa ceva și cine a fost cel care a decis să lase toată averea pe care a strâns-o o viață întreagă.

O comună din Franța a devenit moștenitoarea unei averi impresionante

Roquefort-les-Pins (Alpes-Maritimes – Franța) a primit în primăvara anului 2023 o moștenire de aproape opt milioane de euro. Cadoul neașteptat provine de la un locuitor al comunei care s-a stins din viață anul trecut.

În testamentul femeii era trecut clar faptul că întreaga avere, adică suma de 8 milioane de euro, va reveni comunei pe care a iubit-o atât de mult și în care și-a creat cele mai frumoase amintiri. Romaine Carlès a murit anul trecut la vârsta de 100 de ani și a desemnat comuna în care a trăit drept moștenitoarea averii sale. Primarul a fost uimit să afle de moștenirea primită, deși știa faptul că bătrâna iubea cu tot sufletul Roquefort-les-Pins .

„A fost o adevărată surpriză, nu ne gândeam la o moștenire atât de mare„, a declarat primarul din Roquefort-les-Pins, Michel Rossi. „Știam că familia Carlès era foarte atașată de localitate și suntem foarte recunoscători„, a subliniat edilul.

Moștenirea nu constă doar într-o sumă impresionantă de bani, ci și în imobile, diferite proprietăți imobliare aflate încă în faza de construcție, precum și în mai multe chirii. Bunurile vor fi vândute, iar suma de bani care va fi obținută va fi folosită pentru construirea unei noi școli. „Este un semn din cer”, a concluzionat edilul care este nerăbdător să găsească un teren pe care poate fi construită noua școală modernă.

Femeia a menționat clar în testament modul în care dorește să fie folosită averea sa

Cu toate acestea, generoasa donatoare, care era necăsătorită și nu a avut copii  nu a lăsat moștenire această avere fără a da câteva instrucțiuni clare despre modul în care dorește ca edilul să folosească fabuloasa sumă de bani. Ea a cerut ca o parte din sumă (679 687 de euro) să fie donată Societății protectoare a animalelor.

De asemenea, municipalitatea este obligată să întrețină monumentul funerar al defunctei și să construiască fie un cămin pentru persoane cu handicap, fie o școală pe unul dintre terenurile pe care le administra”. Primarul va respecta cu sfințenie ultimele dorințe ale femeii, așadar a decis să construiasă o școală nouă pentru copiii din comună.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: