Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » O elevă din București a luat nota 1,10 la BAC. Ce s-a întâmplat după ce a depus contestație întrece orice măsură

O elevă din București a luat nota 1,10 la BAC. Ce s-a întâmplat după ce a depus contestație întrece orice măsură

Astăzi s-au afișat notele finale la bacalaureatul din acest an. Cei care au fost nemulțumiți de notele inițiale au putut depune contestații, în speranța că lucrurile vor fi în favoarea lor. Prin acest episod a trecut și o tânără din București care a luat inițial nota 1,10.

La sesiunea de Bacalaureat 2021, o elevă de la Colegiul Național Bilingv George Coșbuc a avut parte de o surpriză neplăcută. Ea se vedea studentă la o universitate britanică, unde chiar a fost preadmisă, dar rezultatul inițial de la BAC a ținut-o pe loc.

„Când am văzut notele în platforma electronică, în special nota la matematică, mi-a căzut fața – 1,10 și rezultatul respins! Am plâns, chiar dacă știam că nu poate fi asta nota mea vreodată. Dacă nu erau prietenele mele cu mine, cred că aș fi plâns încontinuu și nu m-aș mai fi ridicat din pat să depun contestație”, spunea eleva atunci.

 

Nota ar fi trebuit să fie 8,10.

Cei de la centrul de contestații au încurajat-o, spunându-i că sigur este vorba despre o eroare de transcriere, cum s-a mai întâmplat și în cazul altor elevi. Același lucru s-a întâmplat și în cazul unei eleve care a luat 3, când nota ei era de fapt 8,40, tot dintr-o greșeală de transcriere.

Eleva a depus atunci contestație, iar câteva zile mai târziu mama fetei a primit un telefon de la directoarea Colegiului George Coșbuc, care a rugat-o să îl sune pe inspectorul general adjunct Daniel Mălăelea, cel care a fost și șeful Comisiei de Bacalaureat pe București. De la el a aflat că nota ar fi trebuit să fie 8,10.

„Cei de la inspectorat ne-au spus că, dacă vom retrage contestația, va fi totul bine și frumos, rămâne nota 8,10. Dar contestația poate și să-ți scadă nota. Nu ne-am lăsat păcălite de acest lucru. Noi am făcut cu profesorii mei un calcul cu baremul în față și mi-au spus că mai puțin de 8,20 nu aș fi avut cum să iau”, a povestit eleva pentru Libertatea.

Câteva ore mai târziu, mama elevei a fost sunată din nou, de reprezentanții inspectoratului, care i-au spus că, în urma recorectării, nota este de 7,80 și că ar fi mai înțelept să-și retragă contestația și să rămână cu 8,10, nota inițială.

Atât eleva cât și mama acesteia sunt de părere că nota 7,80 a fost o răzbunare, dar fiind faptul că a refuzat să își retragă contestația. La limba română, de la 7,95, cât a primit inițial, în urma contestației i s-a ridicat nota la 9,10.

”Noi am rămas foarte bulversate de situație, nu știm de ce ni s-au comunicat ambele note, având în vedere că nu este nici etic, nici legal. În plus, consider că ar fi trebuit să vorbească cu mine, nu cu mama, din moment ce sunt majoră și știu exact ce am făcut”, spune eleva.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini