Redactia.ro
Home » Știri » O fetiță de doar patru ani și-a prins mâna într-un tocător electric. Cum a înfruntat copila intervenția medicilor

O fetiță de doar patru ani și-a prins mâna într-un tocător electric. Cum a înfruntat copila intervenția medicilor

La un pas de o adevărată tragedie! O fetiță de doar patru ani a trecut prin momente cumplite, după ce și-a prins mâna într-un tocător electric. Copila a înfruntat cu mare curaj intervenția medicilor, care au făcut tot posibilul să-i aline durerile.

Cum s-a întâmplat totul

Într-un moment de neatenţie al părinţilor, o fetiţă de patru ani din localitatea Oneşti şi-a prins mâna în mod accidental în tocătorul electric. Copila a fost transportată de urgență cu elicopterul SMURD la Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iaşi. “Copilul a fost transportat în sala de operații, s-a realizat până acum scoaterea aparatului electric și evaluarea leziunilor. Se începe intervenția chirurgicală propriu zisă de revascularizare a degetelor amputate”, au transmis medicii ieșeni. A durat doar o fracțiune de secundă pentru ca micuța să fie rănită grav în tocătorul electric. Copila se află pe mâinile medicilor, care fac tot posibilul să-i aline durerile.

Ce au transmis medicii

Medicul-şef UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu a declarat că fetiţa a fost preluată iniţial de Ambulanţa din Oneşti, dar că, din cauza gravităţii cazului, s-a impus trimiterea elicopterului SMURD pentru a o aduce la Iaşi.

„Am trimis elicopterul să preia fetiţa în vârstă de patru ani. Este un accident casnic, şi-a prins mâna în tocătorul electric, în mod accidental, într-un moment de neatenţie al părinţilor. A fost adusă de elicopter la Spitalul de Copii din Iaşi. Nu s-a reuşit deocamdată scoaterea mâinii din maşina de tocat, fiind vorba de un material foarte dur. Colegii de la descarcerare vor încerca împreună cu medicii ortopezi, dar şi cu mecanicii de la spital să taie materialul, fără să producă leziuni suplimentare”, a declarat, inițial, medicul Diana Cimpoeşu. Potrivit medicului ieşean, fetiţa este cooperantă şi liniştită, a comunicat permanent cu echipa medicală, iar la un moment dat a vizionat desene animate pe telefonul mobil al medicilor care au intervenit, transmite news.ro.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro