Redactia.ro
Home » Stil de viață » O fetiță de nouă ani a murit după ce a încercat o provocare pe TikTok. Părinții ei sunt devastați de durere și trag un semnal de alarmă

O fetiță de nouă ani a murit după ce a încercat o provocare pe TikTok. Părinții ei sunt devastați de durere și trag un semnal de alarmă

Familia unei fetițe de 9 ani se află în doliu după ce copila a murit într-un mod bizar. Tânăra a încercat o provocare foarte periculoasă pe Tik Tok. Iată ce au de gând să facă părinții fetiței!

Cum s-a întâmplat totul

Întâmplarea ciudată a avut loc Texas. Arriani Arroyo, în vârstă de 9 ani, a murit împreună cu Lalani Erika Renee Walton, în vârstă de 8 ani, după ce au dat curs unei provocări evenite virale pe Tik Tok.

Familia susţine că TikTok știa, sau ar fi trebuit să știe, că algoritmul îi conducea pe copii pe această cale oribilă și nu a făcut nimic în acest sens, deoarece scopul lor era să maximizeze implicarea utilizatorilor, mai presus de a avea un produs sigur”, a spus Matt Berman, reprezentantul familiei Arroyo, potrivit Mirror.

Ce cred familiile celor două fete

Familiile celor două fete care au murit în urma provocării numită „blackout”, care a fost virală pe TikTok în 2021 şi care încuraja utilizatorii să se sufoce până când leșinau, au depus marți o plângere la curtea superioară din Los Angeles. Părinții fetelor acuză aplicația Tik Tok de faptul că nu există un filtru special pentru utilizatorii mai tineri, ca în cazul acesta unde copiii aveau 8 și 9 ani, astfel încât aceștia să aibă acces doar la conținut specific vârstei lor:

TikTok trebuie să fie tras la răspundere pentru transmiterea de conținut periculos acestor două fete tinere. TikTok a investit miliarde de dolari pentru a proiecta în mod intenționat produse care promovează conținut periculos despre care de altfel compania știe că este periculos și poate provoca decesul utilizatorilor săi. TikTok știa, fără îndoială, că provocarea mortală se răspândește prin aplicația lor și că algoritmul lor alimenta provocarea în mod special copiilor, inclusiv celor care au murit”, a adăugat Matt Berman.

Din păcate, acesta nu este singurul caz în care platforma Tik Tok este acuzată de nerespectarea anumitor algoritmi de filtrare a conținutului. În 2020, o fată de 15 ani a murit după ce a participat la provocarea „Benadryl”, în care utilizatorii înghițeau o cantitate mare de antihistaminice în încercarea de a produce efecte halucinogene.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro