Redactia.ro
Home » Știri » O.J. Simpson, o figură emblematică din Liga Națională de Fotbal American a pierdut lupta cu cancerului. Superstarul a fost acuzat că a comis o dublă crimă

O.J. Simpson, o figură emblematică din Liga Națională de Fotbal American a pierdut lupta cu cancerului. Superstarul a fost acuzat că a comis o dublă crimă

O.J. Simpson a murit. Sursă foto: abcnews

O.J. Simpson s-a stins din viață la vârsta de 76 de ani. Fostul mare jucător de fotbal american a pierdut lupta împotriva cancerului și a decedat miercuri, 10 aprilie. Anunțul trist al decesului a fost făcut de către familia sa. Încercând să combată boala nemiloasă, Simpson a început un tratament după ce fusese diagnosticat cu cancer în primăvara anului trecut. Cu toate eforturile depuse, trupul său a cedat, iar moartea sa a venit mai devreme decât ar fi sperat.

O.J. Simpson, o figură emblematică din NFL (Liga Națională de Fotbal American), a fost și el controversat, fiind achitat în anii ’90 pentru uciderea fostei sale soții și a prietenului acesteia, în urma unui proces care a captivat atenția lumii întregi și care a stârnit dezbateri intens.

„Cu durere în suflet, anunțăm că tatăl nostru, Orenthal James Simpson, a pierdut lupta împotriva cancerului. A fost înconjurat de copiii și nepoții săi în momentul trecerii sale. În aceste momente dificile, familia vă roagă să respectați intimitatea lor”, se arată într-o declarație postată pe contul de social media al lui O.J. Simpson.

În tinerețe a fost implicat în activități ilegale

Simpson s-a născut în San Francisco și a trăit o viață marcată de evenimente tumultuoase. În tinerețe, a fost implicat în activități ilegale și a fost închis de mai multe ori. Totuși, după ce a fost arestat pentru a treia oară, a avut norocul să se întâlnească cu legenda baseballului, Willie Mays, care i-a încurajat pe tineri să evite drumul greșit și să se dedice sportului.

Această întâlnire a fost un punct de cotitură pentru Simpson, care a devenit ulterior unul dintre cei mai faimoși și respectați jucători de fotbal american. Mai târziu, și-a extins cariera în cinematografie, apărând în filme precum „The Klansman”, „The Cassandra Crossing” și „The Towering Inferno”, precum și în miniseria „Roots” și în cele trei comedii din seria „Naked Gun”.

A fost acuzat că a comis o dublă crimă

În 1994, O.J. Simpson a fost acuzat că a comis o dublă crimă, ucigându-și fosta soție, Nicole Brown, și pe prietenul acesteia, Ron Goldman. Cei doi au fost găsiți morți în fața locuinței lui Brown din cartierul Brentwood din Los Angeles, în noaptea de 12 iunie 1994.

Procesul lui Simpson a fost unul dintre cele mai mediatizate din istorie, durând 11 luni, de la 9 noiembrie 1994 până la 3 octombrie 1995, și a captivat întreaga națiune. În cele din urmă, Simpson a fost achitat de către un juriu din Los Angeles, ceea ce a provocat un val de controverse și indignare.

Apărarea superstarului a susținut că probele au fost manipulate greșit de către experții legali și că ancheta a fost afectată de rasism și incompetență din partea poliției din Los Angeles.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: