Redactia.ro
Home » Știri » O mamă și-a ucis din greșeală bebelușul după ce a adormit în timp ce-l alăpta

O mamă și-a ucis din greșeală bebelușul după ce a adormit în timp ce-l alăpta

bebelus

Caz tragic la o maternitate din Italia. Un bebeluș nou-născut a fost ucis accidental de propria mamă. Femeia a adormit în timp ce-l alăpta, iar micuțul a fost pur și simplu strivit sub greutatea mamei sale. Medicii au încercat resuscitarea sugarului însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-i salva viața.

O mamă din Italia și-a ucis accidental copilul

Incidentul a avut loc în secția de ginecologie a spitalului Roman Pertini, în noaptea dintre 7 și 8 ianuarie. Conform protocolului, asistentele ar fi trebuit să se asigure că bebelușii sunt așezați înapoi în pătuțurile lor după ce au fost hrăniți, însă una dintre mămici a solicitat să mai petreacă puțin timp cu bebelușul după alăptare.

Femeia a adormit și și-a strivit copilul în timpul somnului. Una dintre asistente a observat culoarea stacojie a copilului și a realizat că ceva rău s-a petrecut. S-a încercat resuscitarea acestuia, însă manevrele nu au avut răspuns, iar decesul sugarului a fost pronunțat.

Parchetul din Roma a deschis un dosar de cercetare pentru omor din culpă pentru decesul unui nou-născut, iar medicii avertizează asupra pericolului reprezentat de împărțirea patului cu un sugar, mai ales în primele patru luni de viață. În plus, urmează să fie stabilit dacă asistentele spitalului respectiv au respectat regulamentul și au respectat cu strictețe toate normele de siguranță.

Împărțirea patului cu un bebeluș reprezintă un factor de risc pentru copil

Împărţirea patului cu nou-născutul este unul dintre factorii de risc pentru moartea subită și neașteptată a sugarului (de la 0 la 12 luni)”, informează Unimamma.it. 

„Academia Americană de Pediatrie, în acest sens, recomandă un mediu sigur pentru somnul nou-născutului, pentru a reduce pericolele. Concret, prin recomandările din 2022, el recomandă: culcat pe spate, folosind o suprafață de odihnă solidă și neînclinată, împărțind camera dar nu patul. Prin urmare, este indicat, ideal pentru primele șase luni, ca nou-născuții să doarmă în camera părinților, lângă patul lor, dar pe o suprafață separată potrivită vârstei și mărimii copilului”, scrie aceeași publicație amintită anterior.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini