Redactia.ro
Home » Știri » O mare companie aeriană își închide baza dintr-un oraș din România. Ce trebuie să știe clienții și angajații afectați

O mare companie aeriană își închide baza dintr-un oraș din România. Ce trebuie să știe clienții și angajații afectați

O mare companie aeriană își închide baza dintr-un oraș din România. Ce trebuie să știe clienții afectați

O mare companie aeriană închide baza dintr-un oraș important din România. Iată ce trebuie să știe clienții și angajații afectați.

O mare companie aeriană își închide baza dintr-un oraș din România. Ce trebuie să știe clienții și angajații afectați

Marți, compania aeriană low-cost Wizz Air a anunţat că şi-a închis baza din Bacău, de unde va continua, totuși, să opereze o serie de rute, incluzând cele către Londra Luton şi Milano Malpensa.

„Mediul macroeconomic complicat a făcut imposibilă continuarea operaţiunilor noastre în Bacău. Ne cerem scuze clienţilor noştri români pentru orice inconvenienţe pe care această decizie le va cauza”, a precizat compania.

Wizz Air va continua însă să aibă zborui de la şapte baze în România şi mai anunţă că pasagerii afectaţi, care au rezervat bilete direct prin wizzair.com sau prin aplicaţia pentru mobil a companiei aeriene, vor fi notificaţi prin e-mail şi pot opta pentru rezervarea gratuită a unui alt bilet, pentru rambursarea a 120% din tariful iniţial achitat sub formă de credit pentru rezervări viitoare sau rambursarea a 100% din preţul biletului.

„Wizz Air anunţă astăzi ajustarea reţelei şi planuri de optimizare a pieţei în ceea ce priveşte operaţiunile sale din România, pentru a reflecta contextul economic în schimbare, care nu a permis operarea bazei într-un mod viabil. În data de 10 ianuarie 2023, compania aeriană îşi va închide baza din Bacău şi va beneficia de ocazia de dezvoltare relocându-şi capacitatea către alte rute cu o cerere mai ridicată”, a transmis Wizz Air.

În România, această companie operează peste 60.000 de zboruri pe lună către 22 de ţări.

„Wizz Air rămâne angajată dezvoltării pe termen lung pe piaţa românească, creând sute de locuri de muncă suplimentare atât în cadrul companiei aeriane, cât şi în industriile asociate, stimulând creşterea sectoarelor turismului şi ospitalităţii din România”, precizează compania.

Angajaţilor afectaţi de la baza din Bacău le vor fi oferite oportunităţi în alte zone ale reţelei Wizz Air.

O mare companie aeriană își închide baza dintr-un oraș din România. Ce trebuie să știe clienții afectați
Foto: Pexels
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: