Redactia.ro
Home » Știri » O minoră, de cinci ani, se află în stare critică la spital după ce a fost spălată pe cap cu șampon de oi. Mama, bunica și sora ei sunt în aceeași situație

O minoră, de cinci ani, se află în stare critică la spital după ce a fost spălată pe cap cu șampon de oi. Mama, bunica și sora ei sunt în aceeași situație

O copilă, de cinci ani, se află în stare gravă după ce a fost spălată pe cap cu șampon de oi.

Un incident nefericit a zguduit comunitatea din Satu Mare, unde o fetiță de doar cinci ani se zbate între viață și moarte la spital, după ce a fost spălată pe cap cu un şampon destinat ovinelor. Tragedia nu se oprește aici, deoarece și mama, bunica, precum și sora mai mică a copilei, se confruntă cu grave probleme de sănătate, fiind internate în aceeași situație alarmantă.

Intoxicatii grave din cauza unui şampon pentru oi

Evenimentele nefericite au început să se desfășoare sâmbătă, 02 martie 2024, când cele patru membre ale familiei au fost transportate de urgență la Spitalul Județean, după ce s-au expus la substanțe organofosforice periculoase conținute de un şampon de oi utilizat în mod necorespunzător. Potrivit declarațiilor purtătorului de cuvânt al spitalului, dintre cele patru paciente, bunica, mama și fetița de doi ani prezintă o evoluție favorabilă și sunt în stare stabilă, urmând să fie transferate pe altă secție pentru continuarea tratamentului.

„Dintre cele patru persoane din aceeași familie, internate sâmbătă, 02.03.2024 pe secția Terapie Intensivă intoxicate cu substanțe organofosforice, bunica, mama și fetița în vârstă de 2 ani sunt stabile, cu o evoluție favorabilă a stării de sănătate și urmează să fie transferate în decurs de 24-48 ore pe altă secție pentru continuarea tratamentului și supraveghere. Fetița în vârstă de 5 ani este în continuare intubată și necesită continuarea tratamentului specific în Terapie intensivă.”, transmite Spitalul Județean prin purtătorul de cuvânt.

Din păcate, situația fetiței de cinci ani este mult mai gravă. Aceasta a necesitat intubație și rămâne în Terapie Intensivă, luptând pentru viața ei. Specialiștii medicali sunt în alertă, încercând să stabilizeze starea micuței și să o aducă pe calea recuperării.

Vecinii familiei sunt șocați în urma acestui incident

Comunitatea din Satu Mare este profund afectată de acest caz tragic, mulți exprimându-și îngrijorarea cu privire la utilizarea produselor chimice în gospodărie și riscurile asociate. Incidentul a stârnit un val de solidaritate în rândul locuitorilor, care își exprimă speranța pentru o recuperare rapidă a victimelor.

Acest caz tragic servește drept un puternic avertisment despre pericolele utilizării necorespunzătoare a produselor chimice, în special în cazul celor destinate animalelor. Experții în sănătate publică și siguranță îndeamnă la maximă prudență și la citirea atentă a instrucțiunilor de utilizare pentru a evita astfel de incidente nefericite pe viitor.

În timp ce comunitatea își adună forțele pentru a sprijini familia afectată, toți ochii sunt ațintiți spre starea fetiței de cinci ani, în speranța unei vești bune. Întreaga națiune își îndreaptă gândurile și rugăciunile către micuță și familia ei, așteptând cu nerăbdare semne de îmbunătățire.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: