Redactia.ro
Home » Știri » O nouă lovitură pentru Simona Halep! Campioana României, sancționată din nou: ”Este singura modalitate”

O nouă lovitură pentru Simona Halep! Campioana României, sancționată din nou: ”Este singura modalitate”

După o așteptare tensionată, Simona Halep, una dintre cele mai mari campioane ale tenisului românesc și mondial, a primit verdictul în cazul său de dopaj în data de 12 septembrie 2023. Cu toate speranțele și așteptările sale, decizia venită din partea Agenției Internaționale pentru Integritate în Tenis (ITIA) a lovit puternic cariera și reputația sportivei.

Simona Halep a fost suspendată pentru o perioadă îndelungată de 4 ani din toate competițiile și a primit o sancțiune financiară semnificativă. ITIA a argumentat că utilizarea substanțelor interzise în cazul Simonei Halep a fost „repetitivă și sofisticată”, considerând acest lucru ca fiind circumstanțe agravante.

Simona Halep primește o nouă lovitură

Judecătorii au hotărât să respingă cererea ITIA de o pedeapsă de 6 ani, hotărând în schimb o suspendare de 4 ani. Această decizie a fost luată în ciuda cererii ITIA de a șterge toate rezultatele obținute de Simona Halep începând cu martie 2022.

În lumina acestei hotărâri, Simona Halep este acum obligată să returneze suma de 80.000 de dolari, echivalentul prezenței sale în tabloul de simplu al US Open 2022. Acest turneu s-a încheiat prematur pentru Halep, eliminată din competiție încă din primul tur, în urma unei înfrângeri suferite în fața lui Daria Snigur.

Totuși, este important de menționat că situația ar fi putut fi mult mai gravă pentru Simona Halep în cazul în care tribunalul Sport Resolutions ar fi acceptat propunerea inițială a ITIA. Aceasta viza anularea tuturor rezultatelor obținute de româncă de la momentul începerii consumului de suplimente recomandate de staff-ul condus de Patrick Mouratoglou. Astfel, sportiva ar fi fost nevoită să plătească o amendă colosală de 2 milioane de dolari.

„Toate rezultatele obţinute de jucătoare în perioada 29 august 2022 – 7 octombrie 2022 sunt anulate, cu repercusiunile de vigoare, incluzându-se aici returnarea premiilor în bani, a trofeelor şi anularea punctelor”, se arată în motivarea tribunalului Sport Resolutions.

Boris Becker a făcut primele declarații

Pedeapsa drastică primită de Simona Halep a stârnit o serie de discuții și polemici în lumea tenisului mondial. Printre personalitățile care au comentat cu vehemență acest subiect se numără și fostul mare tenismen Boris Becker. Acesta a adus în discuție o problemă sensibilă care afectează integritatea sportului: presupusa existență a unui statut privilegiat pentru anumiți jucători în cazul testelor antidoping.

„Am auzit că se folosesc și măsuri diferite. Jucătorilor din anumite țări li se spune sau sunt informați că urmează un test antidoping. Nu vreau să dau numele jucătorilor și țărilor acum, dar este un „secret cunoscut” de toată lumea că se aplică dublul standard.

Bineînțeles, acest lucru nu este acceptabil. Toată lumea trebuie să fie tratată în mod egal. Fie că este vorba de un nume mare sau de un jucător din America, România, Germania sau Serbia.

Este singura modalitate de a scăpa de oile negre. Cred că există semnificativ mai multe oi negre decât știm cu toții”, a declarat Boris Becker.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: