Redactia.ro
Home » Știri » O nouă ofertă către profesori din partea Guvernului. Câți bani s-au adăugat pentru încetarea grevei generale

O nouă ofertă către profesori din partea Guvernului. Câți bani s-au adăugat pentru încetarea grevei generale

GALERIE FOTO (3) O nouă ofertă către profesori din partea Guvernului. Câți bani s-au adăugat pentru încetarea grevei generale

O nouă ofertă către profesori din partea Guvernului. Iată câți bani s-au adăugat pentru încetarea grevei generale.

O nouă ofertă către profesori din partea Guvernului. Câți bani s-au adăugat pentru încetarea grevei generale

Cel mai mare protest al dascălilor de când a început greva generală va avea loc astăzi, în București. Se estimează că vor participa în jur de 20.000 de persoane.

Foto: preluare hotnews.ro
Foto: preluare hotnews.ro

„Colegii mei vor o creștere a veniturilor cu 25%, nu acceptă o astfel de variantă (n.r. vouchere). Cu cât se amână luarea deciziilor, cu atât acțiunile se radicalizează și așteptările vor creste mai mult”, a spus Marius Nistor, la Digi 24.

Marius Nistor, Președintele Federației Sindicatelor din Educație, a dezvăluit care este noua ofertă a Guvernului pentru profesori. Practic, Executivul a adăugat 1.500 de lei în plus față de oferta anterioară.

„Oferta e suma de 4.000 de lei care se va acorda în două tranșe pentru personalul didactic și didactic auxiliar, o primă tranșă din 5 iunie și a doua din 5 octombrie. O parte din sumă e forfetară, restul, 1.400 de lei, sunt pentru dezvoltare personală. Sunt bani care provin din fonduri europene.

Pentru personalul nedidactic, o primă de 500 de lei din 5 iunie și încă una de 1.000 de lei din 5 octombrie. La fel, pentru sumele forfetare sursa e bugetul de stat, pentru restul din fonduri europene. Tot pentru personalul nedidactic, intră în vigoare actul normativ prin care ajung la nivelul maxim de salarizare prevăzut de Legea 153.

De asemenea, propunerea venită de la Guvern: încheierea unui acord politic prin care să se stabilească un angajament ferm ca la negocierea viitoarei grile de salarizare să se plece de la salariul debutantului cu studii superioare de lungă durată echivalentul salariului mediu brut pe economie și să se stabilească tot prin acord toate etapele, data la care se aplică și dacă există o posibilă etapizare”, a declarat Marius Nistor la B1TV.

O nouă ofertă către profesori din partea Guvernului. Câți bani s-au adăugat pentru încetarea grevei generale
Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: