Redactia.ro
Home » Știri » O poruncă din Biblie a fost modificată. A fost comisă o eroare majoră, iar credincioșii au crezut-o!

O poruncă din Biblie a fost modificată. A fost comisă o eroare majoră, iar credincioșii au crezut-o!

Biblia, după cum știm cu toții, este considerată Cartea Sfântă de Căpătâi a creștinismului. Una dintre poruncile sale spune că adulterul este un mare păcat. Acest lucru este clar transmis prin de-a șaptea poruncă. Sau așa s-a crezut până acum puțin timp. În Noua Zeelandă a fost descoperită veche de câteva sute ani, în care adulterul nu era interzis. Biblia aceasta a devenit cunoscută tocmai din cauza acestei erori nefericite, care se întâmplă să încurajeze la încălcarea uneia dintre cele mai importante porunci: adulterul.

O Biblie rară care încurajează adulterul a fost găsită în Noua Zeelandă

Biblia „Wicked” datează din 1631 și este extrem de rară. A ajuns să fie cunoscută pentru că omite cuvântul „nu” în formularea celei de-a șaptea porunci. Așadar, îi încurajează pe cititori astfel: „să comiți adulter”.

Această Biblie a fost tipărită într-o mie de exemplare. A fost denumită și Biblia adulterină sau Biblia păcătoșilor, iar eroarea a fost descoperită abia un an mai târziu.

Atunci când a fost descoperită greșeala de tipografie, tipografii Robert Barker și Martin Lucas au fost chemați de regele Carol I și aduși în fața curții. Cei doi bărbați urmau să fie pedepsiți aspru pentru neglijența de care au dat dovadă.

Lui Robert Barker și Martin Lucas le-au fost retrase licențele de tipărire și au fost amendați cu 300 de lire sterline timp de câțiva ani. Majoritatea bibliilor greșite au fost distruse. În prezent au mai rămas circa 20 de exemplare.

Bibliile sunt scoase, uneori, la licitație mai ales în Marea Britanie sau în Statele Unite ale Americii. Aceasta este prima dată când una a fost descoperită în emisfera sudică, transmite Universitatea din Canterbury din Christchurch.

Universitatea a aflat pentru prima dată de existența ei în 2018. Oficialii universității au preferat să țină descoperirea ascunsă până acum, pentru a le lăsa suficient timp cercetătorilor și conservatorilor de carte să studieze exemplarele.

„Este un mister, este fascinant. A ajuns până la jumătatea drumului în jurul lumii”, a declarat Chris Jones, profesor asociat în studii medievale la universitate și membru al Societății Antichităților din Londra.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: