Redactia.ro
Home » Știri » O tragedie a zguduit lumea sportului. O celebră baschetbalistă a fost găsită fără viață în locuința sa

O tragedie a zguduit lumea sportului. O celebră baschetbalistă a fost găsită fără viață în locuința sa

Marie Tyra Whitehead

O tragedie a zguduit lumea sportului românesc și internațional, după ce baschetbalista americană Marie Tyra Whitehead, în vârstă de 26 de ani, a fost găsită fără viață în apartamentul său din Târgoviște. Anchetatorii au descoperit un bilet de adio, ceea ce i-a determinat să ia în considerare ipoteza sinuciderii. Sportiva sosise în România în luna septembrie pentru a juca la CSM Târgoviște, dar, din nefericire, destinul ei s-a încheiat tragic.

Poliția a fost alertată pe 7 octombrie, când Marie Tyra Whitehead a fost găsită decedată în locuința sa din Târgoviște

Polițiștii au ajuns imediat la fața locului și au constatat că nu erau prezente urme vizibile de violență, cu excepția celor specifice unei spânzurări. Corpul neînsuflețit al sportivei a fost preluat pentru efectuarea necropsiei, iar cercetările continuă pentru stabilirea exactă a circumstanțelor care au dus la acest eveniment tragic. De asemenea, anchetatorii iau în considerare ipoteza sinuciderii, mai ales după ce în apartament a fost găsit un bilet de adio.

Marie Tyra Whitehead era o baschetbalistă de top, cunoscută pentru poziția sa de pivot și pentru evoluțiile impresionante pe teren. Deși cariera sa a început în Statele Unite, unde a jucat pentru echipa colegiului San Jose, ea a fost remarcată și selectată de Washington Mystics pentru a face parte din liga profesionistă americană. Cu toate acestea, visul de a juca în WNBA nu s-a materializat, iar Whitehead și-a continuat cariera internațională.

Înainte de a ajunge la CSM Târgoviște, sportiva americană a evoluat la echipe din diverse colțuri ale lumii, inclusiv Kilsyth din Australia, Wetterbygden Sparks din Suedia și Essex Rebels din Marea Britanie. Performanțele sale au atras atenția atât a colegilor, cât și a fanilor, fiind apreciată pentru abilitățile sale deosebite și pentru implicarea sa pe teren.

Marie Tyra Whitehead debutase recent la CSM Târgoviște, pe 25 septembrie, într-un meci din Cupa României împotriva formației Agronomia București. În acel joc, ea a fost considerată cea mai bună jucătoare de pe teren, primind o notă de 8,1 din partea platformei Flashscore. Sportiva era văzută ca o piesă importantă în echipa Târgoviștei și se pregătea pentru sezonul 2024-2025 al Ligii Naționale de Baschet.

”La data de 7 octombrie polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au fost sesizați cu privire la faptul că o tânără a fost găsită decedată, în locuința din localitate. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde au constatat că aspectele sesizate se confirmă, fiind identificată o femeie decedată, în vârstă de 26 de ani. La o examinare primară, nu ar fi prezente urme vizibile de violență, cu excepția celor specifice prin spânzurare. Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor producerii evenimentului”, au precizat reprezentanții Poliției Târgoviște, citați de gsp.

Vestea morții subite a baschetbalistei a șocat întreaga comunitate sportivă din România, dar și internațională

CSM Târgoviște a postat un mesaj emoționant pe rețelele de socializare, în care și-au exprimat regretul profund pentru pierderea sportivei: „Deplângem dispariția prematură a unei tinere jucătoare, iar gândurile și rugăciunile noastre se îndreaptă către familia și apropiații ei în aceste momente grele. Odihnește-te în pace, Marie Tyra!”

Pentru echipa CSM Târgoviște, pierderea lui Whitehead a avut un impact devastator, iar apropiatul meci din Liga Națională de baschet, programat pentru 12 octombrie împotriva echipei din Cluj-Napoca, va fi cu siguranță marcat de tristețea și durerea coechipierelor și a întregului staff tehnic.

Marie Tyra Whitehead a fost o sportivă talentată, cu un viitor promițător. Deși a fost aproape de a juca în liga profesionistă din Statele Unite, soarta a avut alte planuri pentru ea, iar cariera sa a continuat pe alte continente. Cu toate acestea, în ciuda succeselor obținute în carieră, Whitehead s-a confruntat cu propriile sale lupte interioare, despre care nu se știu prea multe detalii publice. Moartea sa tragică este un memento dureros despre fragilitatea vieții, chiar și pentru cei care par să aibă succes în exterior.

Pe măsură ce investigațiile continuă, comunitatea baschetbalistică și cei apropiați lui Marie Tyra Whitehead rămân în doliu, reflectând la pierderea unui talent tânăr și la circumstanțele tragice care i-au curmat viața.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: