Redactia.ro
Home » Știri » Oamenii din Sighetu Marmației, alertați de alarmele antiaeriene din Ucraina. ISU Maramureș face apel la calm

Oamenii din Sighetu Marmației, alertați de alarmele antiaeriene din Ucraina. ISU Maramureș face apel la calm

Oamenii din Sighetu Marmație alertați de alarmele antiaeriene din Ucraina

Oamenii din Sighetu Marmației alertați de alarmele antiaeriene din Ucraina. ISU Maramureș i-a îndemnat pe locuitorii din Sighetu Marmației să se calmeze. Oamenii s-au panicat după ce alarmele antiaeriene din Ucraina se aud până la ei.

Oamenii din Sighetu Marmației, alertați de alarmele antiaeriene din Ucraina. ISU Maramureș face apel la calm

Oamenii din Sighetu Marmației sunt panicați, după ce alarmele antiaeriene din Ucraina se aud până în zonă. Se pare că sunetele s-au auzit tocmai din Ucraina, de al 170 de km depărtare din orașul Ujgorod. Alarmele aeriene repetate care de aud din municipul Sighetu Marmației, sunt din orașul ucrainean Ujgorod, a anunțat ISU Maramureș. De asemenea, autoritățile fac apel la calm, mărturisind că nu există niciun pericol pentru cetățenii din România.

„În urma sesizărilor venite de la cetățenii din zona Sighetu Marmației, referitoare la sunetul alarmei aeriene auzit în ultimele zile, precizăm că acesta este generat de către centrala de alarmare publică din orașul Ujgorod, Ucraina, care alarmează și regiunea Transcarpatia, aflată la frontieră cu România. Facem apel la calm, deoarece nu există niciun pericol pentru cetățenii din România”, anunță Ispectoratul pentru Situații de Urgență Maramureș.

Tot mai mulți basarabeni se mută în România

Teama că războiul ar putea depăși granita Ucrainei, i-a determinat pe moldoveni să își caute o scăpare. Cei care și-au permis și-au cumpărat deja locuințe în orașele de lângă granița, de unde pot ajunge ușor acasă. Alții s-au mutat în România cu chirie. Dezvoltatorii imobiliari vorbesc despre o creștere cu o treime în ultima lună, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Încă din prima zi a conflictului din Ucraina, o companie IT din Republica Moldova le-a dat angajaților din Chișinău posibilitatea de a sta temporar în România. “Am oferit transport și cazare în România în unul din centrele pe care le avem. Vorbim despre o relocare temporară, însă o parte dintre ei cred că se gândesc la o relocare permanentă”, a spus directorul local al unei companii IT.

Pe 24 februarie, Vladimir Putina a vorbit public, anunțând că a ordonat o operațiune militară specială în regiunea Donbas. De fapt, ceea ce a autorizat Putin a fost o invazie în Ucraina. A trecut mai bine de o lună și atacurile rușilor continuă și în momentul de față. Președintele american Joe Biden a vorbit miercuri cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski timp de aproximativ o oră. Liderul de la Kiev a postat pe Twitter un mesaj în care a spus că a vorbit cu Biden despre sprijinul defensiv. În tot acest timp, militarii ruși continuă să atace Ucraina.

Depozitul Crucii Roșii din centrul orașului Mariupol a fost lovit de cel puțin două atacuri ale armatei ruse. „Nu avem o echipă pe teren, așa că nu avem alte informații, nici despre posibile victime sau amploarea pagubelor. Putem spune că am distribuit deja toate proviziile din depozit”, a declarat pentru CNN purtătorul de cuvânt al Comitetului Internațional al Crucii Roșii, Jason Straziuso.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: